Franz Rohde (K), udvalgsformand for Teknik og Miljø, erkender, at kommunen har været for dårlig til at vedligeholde marinastranden.

Hvorfor har I afsat en million kroner til kystsikring af molen og 350.000 kroner til udlægning af nyt sand?

-  Molen ud mod marinastranden er ved at blive undermineret af havet, så det er en helt nødvendig reparation, vi skal i gang med i det nye år. Vi har også vedtaget, at vi vil forsøge at pumpe noget sand op og udlægge noget nyt på marinastranden, så vi kan få noget af den tilbage. Der var også et andet forslag på bordet til 12 millioner kroner, men det giver stadigvæk ikke 100 procents sikkerhed for, at problemet bliver løst, så det fravalgte vi.

Hvad er det for et problem?

- Sandet bliver skyllet ud af havet, så store dele af badestranden forsvinder. 

Hvorfor har I valgt modellen med udlægning af nyt sand og oppumpning?

- Vi har fået oplyst af den tekniske forvaltning i kommunen, at det var en måde at gøre det på, og så må vi se, hvordan forholdene på stranden udvikler sig derefter. 

Jeg har snakket med den ingeniør, der var med til at anlægge stranden i 2004. Han mener, at kommunen ikke har været god nok til at vedligeholde stranden. Hvad siger du til det?

- Jeg kan konstatere, at der er forsvundet en meget stor del af stranden, så den kritik er jo nok rigtig. På den lidt længere bane skal vi tage en beslutning om, hvad vi vil med den strand, og det skal vores kommende forsøg være med til at klargøre. 

Så du åbner for muligheden for helt at fjerne stranden?

- Det er klart, hvis kommunen skal bruge 350.000 kroner hvert år på at vedligeholde stranden, så er det jo noget, vi skal finde penge til. Det kan også være, at det kun er hver tredje år, og det må vi tage stilling til, når forsøget er blevet afprøvet.

Hvor meget vil du gøre for, at badestranden ikke bliver droppet, da det er Bogenses eneste regulære badestrand?

- Jeg er med i det budgetforlig, hvor vi har vedtaget disse to tiltag. Det er, hvad jeg forholder mig til. 

 

  • fyens.dk