Udvalgsformand: - Det er kommunens interesse at hjælpe med Enebærodde

Efter den 2. januar var stigen næsten helt forsvundet. Foto: Keld Skytte Petersen

Udvalgsformand: - Det er kommunens interesse at hjælpe med Enebærodde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemerne med kystvejret omkring Enebærodde kommer på dagsordenen inden længe hos Nordfyns Kommune, men andre kommuner omkring Odense Fjord behøver ikke at hjælpe med støtte.

Enebærodde: Indtil nu har Nordfyns Kommune hjulpet Stiftelsen Hofmansgave, som ejer området med Enebærodde, økonomisk med at reetablere stien ud langs odden. Men til februar skal Teknik- og Miljøudvalget i kommunen beslutte, hvad den fremadrettede plan bliver for det fredede område med de hyppigere oversvømmelser og stormfloder gennem de senere år.

- Der er tre muligheder. Enten fortsættes reetableringen af stierne efter vandstandsstigning. Ellers skal der oprettes en kystsikring. Og sidste mulighed er at lade naturen gå sin gang, så vandet får lov til at lukke af, fortæller direktør for Teknik, Erhverv og Kultur i Nordfyns Kommune, Henrik Boesen.

Teknik- og Miljøudvalgsformand Anders Thingholm mener, at Nordfyns Kommune har en interesse i at hjælpe med at opretholde stien.

- Det er et område, som bliver besøgt af rigtigt mange. Både de lokale skoler og turister, fortæller Anders Thingholm og tilføjer:

- Så udvalget vil gerne støtte, men det bliver med de midler, vi har til rådighed. Vi må se på mulighederne for at få finansieret en kystsikring.

Ingen støtte

Den ekstra økonomiske hjælp vil ikke komme fra hverken Odense eller Kerteminde Kommune, der ellers har indgået en risikostyringsplan sammen med Nordfyns Kommune om Odense Fjord. Der blev tidligere lavet nogle uafhængige undersøgelser af Enebærodde-tangens effekt på Odense Fjord.

- Og siden undersøgelserne viste, at en åbning af drejet på tangen ikke ville have den store effekt for vandstand og oversvømmelse i Odense Fjord, giver det ikke mening for Odense Kommune at støtte bibeholdesen af tangen. Ikke når Odenses borgere bliver påvirket minimalt, forklarer Jane Jegind, som er formand for By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Udvalgsformand: - Det er kommunens interesse at hjælpe med Enebærodde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce