Udvalg mangler 2,8 mio. kroner


Udvalg mangler 2,8 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDERSØ: Politikerne i Kulturudvalget i Søndersø Kommune blev på det seneste møde konfronteret med en alvorlig budgetoverskridelse på udvalgets område.

På nuværende tidspunkt er driftsbudgettet skredet med næsten 2,8 millioner kroner.

- Det er selvfølgelig meget beklageligt. Det bryder vi os ikke om, konstaterer Mogens Christensen (V), der er formand for udvalget.

Det bliver op til den samlede kommunalbestyrelse at afgøre, om Kulturudvalget kan få lov til at lukke hullet i budgettet med en tillægsbevilling.

Mogens Christensen fortæller, at det blandt andet er den nye bestemmelse om et frit skolevalg på tværs af kommunegrænserne, som koster Søndersø Kommune dyrt.

- Blandt andet har vi en familie, der er flyttet fra Bogense til Søndersø. Forældrene har valgt at fortsætte med at have deres to børn gående i specialklasse i Bogense. Det koster os 385.000 kroner om året, beretter venstremanden.

Iår havde Søndersø Kommune budgetteret med, at ni børn ville gøre brug af folkeskoler, der ligger uden for kommunegrænsen. Aktuelt benytter 14 børn sig af muligheden.

- Så den nye fritvalgsordning koster i øjeblikket kommunen dyrt.

For nylig har Søndersø Kommune brugt 450.000 kroner på at etablere en "mini-værkstedsklasse" for yngre elever, der har svært ved at begå sig i den normale folkeskole. Disse udgifter var der ikke taget højde for i budgettet.

Den nye værkstedsklasse betyder, at Søndersø Kommune i fremtiden vil kunne spare betydelige beløb, som ellers skulle have været brugt på at placere skolebørn på amtslige institutioner.

- Så her er der tale om en investering. Allerede næste år vil pengene være tjent ind igen, forudser udvalgsformanden.

Udvalg mangler 2,8 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce