Udvalg: Skidt idé at stoppe forskelsbehandling

Formand for Morud Idrætsforening Preben Jensen mener ikke, at medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget lever op til deres rolle, når de ikke kan anbefale forslaget om, at idrætsforeninger kan få ens tilskud til alle medlemmer. Arkivfoto: Kim Rune

Udvalg: Skidt idé at stoppe forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeoplysningsudvalget kan ikke anbefale et forslag fra Morud Idrætsforening om at give ens tilskud til lokaleudgifter, uanset om medlemmerne er 24 eller 54 år.

Nordfyn. "Det kan vi ikke anbefale".

Der var ingen opbakning at hente fra Folkeoplysningsudvalget, da det på sit seneste møde behandlede en ansøgning fra Morud Idrætsforening om at ændre i det tilskud, som Nordfyns Kommune betaler de frivillige, folkeoplysende foreninger til lokaleleje. For eksempel til en idrætsforening, der betaler leje af hallen, når medlemmerne spiller håndbold.

I dag er der forskel på tilskuddet, alt efter om håndboldspilleren er over eller under 25 år.

Det er bestemt ved lov, at et medlem under 25 år udløser et tilskud på 85 procent af lejeudgiften, mens det er op til kommunerne, hvor meget de giver i tilskud til foreningernes medlemmer over 25. I 2016 var Nordfyns Kommunes tilskud til de +25-årige for eksempel godt 43 procent.

Og det er den forskel, Morud Idrætsforening ønsker at gøre op med, og foreningen har derfor sendt et forslag til kommunen om et ens tilskud til alle på 85 procent, uanset om håndboldspilleren er 24, 44 eller 64. I ansøgningen anslår Morud Idrætsforening udgiften for ens takster til cirka 1,4 millioner kroner om året.

Håber på politikerne

Men Folkeoplysningsudvalget, der rådgiver politikerne, vender altså tomlen ned, før forslaget sendes videre til endelig afgørelse i Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget.

- Et flertal i udvalget syntes ikke, det var nødvendigt, fordi de fleste af de foreninger, der ville få noget ud af det, i forvejen har en sund økonomi, og desuden har politikerne jo netop bevilget 700.000 kroner (i budgettet for 2018, red.), der vil komme de over 65-årige til gode, forklarer formand for Folkeoplysningsudvalget Jan Erik Henriksen.

Men er jeres opgave ikke at komme med anbefalinger til, hvad I synes vil være godt for foreningerne, og så er det op til politikerne, hvad de kan/vil finde penge til?

- Jo, men det er også vores opgave et være realistiske i det, vi søger om penge til, siger formanden.

Formand for Morud Idrætsforening Preben Jensen undrer sig såre over Folkeoplysningsudvalgets afvisning af forslaget.

- Jeg er rigtig ked af, at udvalget tilsyneladende ikke har forstået, hvad deres opgave er. De er vel sat på jorden for at fremme foreningslivets vilkår i kommunen. De kan jo sige, at det kræver en større bevilling, hvis det skal gennemføres, men at de synes, det er en god idé, siger Preben Jensen.

Han sætter nu sin lid til, at politikerne i det nye Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg vil se mere positivt på forslaget om at se bort fra alder, når et foreningsmedlem udløser tilskud for lokaleleje.

Udvalg: Skidt idé at stoppe forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce