Udsigt til rekordturistsæson på Nordfyn

Det trækker op til, at der kommer rekordmange turister til Nordfyn i løbet af sommeren. Arkivfoto

Udsigt til rekordturistsæson på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om vejret denne sommer ikke helt når højderne fra sidste år, så melder både sommerhusejere og campingpladser på Nordfyn om vækst.

Nordfyn: Sidste år var som bekendt et godt år for nordfynsk turisme. Vejret var varmt og fristede mange danskere til at holde ferie herhjemme. Nordfyn oplevede her en samlet vækst i antal overnatninger på 6,3 procent i forhold til 2017. Danmark oplevede som samlet destination en vækst på 2,3 procent.

Men det stopper ikke her, skriver Nordfyns Erhverv og Turisme i en pressemeddelelse. For til og med maj 2019 i forhold til 2018 har Nordfyn oplevet en samlet vækst i antal overnatninger på 6,6 procent mod en landsdækkende vækst på 1,6 procent. Det forklares med en god påske. For resten af højsæsonen er der desuden store forventninger. Størstedelen af sommerhuskapaciteten er allerede booket. Bjørn Wendelin, ejerrådgiver hos Novasol - Dansommer siger:

- Igen i år er vi faktisk ved at være der, hvor næsten alle vores huse er booket for sommeren. Det er jo superpositivt, men vidner også om, at Nordfyn sagtens kan bære flere udlejningssommerhuse, og at der dermed ligger rigtigt gode muligheder for flere husejere for at udleje deres sommerhus.

De nordfynske campingpladser melder generelt om fine overnatningstal til og med juni samt rigtig fin forhåndsbooking for resten af sommeren. - Selv om forårsvejret har spillet os et puds, kan vi for eksempel i Hasmark melde om 50 procent fremgang i foråret 2019. I uge 29 og 30 er der pt. under 10 ledige græsplæner, hvis man vil bo hos os en hel uge, og næste gang vi har mulighed for at tilbyde overnatning til de, der ikke selv har campingvogn eller telt er 8. august, oplyser Mette Skifter, indehaver af både Hasmark Strand Camping og Bogense Strand Camping.

Vejret smitter af

- Den fine vækst skyldes en blanding af 2018-vejrets afsmittende effekt, gode turismeprodukter og events samt målrettet markedsføring. Derudover er det faktum, at Hasmark Strand Camping i 2018 blev kåret som Danmarks Bedste Campingplads. Det er positivt for selve pladsen, men også Nordfyn i det hele taget, forklarer siger bureauleder hos VisitNordfyn, Rikke Lindhøj. Igen i år er pladsen sammen med flere andre nordfynske campingpladser med i opløbet. Man kan stemme på hjemmesiden opdagdanmark.dk.

Udsigt til rekordturistsæson på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce