Udsatte børn holder gratis ferie på odden

Lystfiskeri og friluftsliv er omdrejningspunktet i en ny feriekoloni for udsatte børn på Enebærodde. Det er foreningen Børnenes Lystfisker Akademi, der står bag. Privatfoto

Udsatte børn holder gratis ferie på odden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 200 børn skal over to uger sove i telt, fiske og hygge sig uden for rækkevidde af ethvert wifi-signal.

Enebærodde: Hygge under en stor åben himmel, havet lige for fødderne, sand mellem tæerne, kystfiskeri og bålhygge er bare nogle af de oplevelser, der venter et par hundrede børn på Nordfyn i uge 30 og 31. Det er foreningen Børnenes Lystfisker Akademi (BLFA), der med blandt andet 600.000 kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond i ryggen vil skabe en aktiv feriekoloni lige midt i Enebæroddes unikke natur. Målet er at samle 150 børn, unge og forældre i lejren i hver af de to uger.

- Det er første gang, vi vil afholde en koloni på Enebærodde. Jeg er selv gammel spejder og har mange gode minder fra Enebærodde - og så er der jo et fantastisk fiskeri derude. Så det er egentlig derfra, idéen er opstået, fortæller Klaus Mariager Wagner, der er projektkoordinator i BLFA.

Børnenes Lystfisker Akademi blev startet i 2014 og har siden arrangeret fisketure på Øresund for børn i en fiskekutter. I år har arrangørerne fået en god pose penge med fra blandt andet Arbejdsmarkedets Feriefond, så det vil være muligt for socialt udsatte børn og familier at søge friplads til nogle af tilbuddene.

- Vi vil gerne have alle samfundslag med, men hvis man ikke opfylder kravene om friplads, så bliver det med egenbetaling, siger Klaus Mariager Wagner.

Udover kolonien på Enebærodde er der et sommertogt med skoleskibet M/S Bien i det Sydfynske Øhav og en række fredagsturer med fiskekutteren M/S Fyrholm på Øresund. På det sydfynske sommerkrydstogt vil der dog være en form for egenbetaling, fortæller han.

- Der er et kæmpe behov derude. Kontanthjælpsloftet har ramt tusindevis af børnefamilier rigtigt hårdt. Man tager penge fra de familier, der havde mindst i forvejen, og vi ved jo godt, at børnene er dem, der bliver presset mest, når der mangler penge i familien. Det er for eksempel vigtigt for et barn at kunne sige, at det har været nogle steder i sin sommerferie, når læreren spørger foran hele klassen. Det kan næsten gøre fysisk ondt, hvis man ikke kan fortælle noget, når kammeraterne beretter om deres 14 dage i Thailand, mener Klaus Mariager Wagner, der selv arbejder som lærer.

Udover fiskeri er der også besøg fra Fjord og Bæltcentret i Kerteminde og en dagstur til Egeskov Slot på programmet for de mange børn. Privatfoto: BFLA
Udover fiskeri er der også besøg fra Fjord og Bæltcentret i Kerteminde og en dagstur til Egeskov Slot på programmet for de mange børn. Privatfoto: BFLA

Søg så hurtigt som muligt

Foreningen har indkøbt et stort antal gode villatelte med plads til seks personer, så indkvarteringen ikke bliver alt for primitiv, og der arbejdes på forskellige underholdende og lærerige indslag i løbet af ugen. Blandt andet arbejder arrangørerne på et besøg af Fjord & Bæltcentret og en dagstur til Egeskov Slot, og så skal børnene selvfølgelig lære at rense og tilberede en fisk.

- I alt har vi tilsammen plads til 276 børn og unge fra hele landet, så jeg vil opfordre forældrene til at få søgt hurtigst muligt. Sidste frist er 1. juni, hvis kommunerne skal nå at køre ansøgningen om friplads igennem, men der kan godt blive rift om pladserne, så få det gjort så hurtigt som muligt, fortæller Klaus Mariager Wagner..

Opholdet er for børn helt nede fra 0 år og deres familier, og fra syv-års alderen kan børnene deltage uden forældre.

Man kan læse meget mere og søge om friplads på foreningens hjemmeside www.blfa.dk

Udsatte børn holder gratis ferie på odden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce