Udbredt accept af kloakering


Udbredt accept af kloakering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRAV: Søndersø Kommune har kun fået syv indsigelser mod sin nye spildevandsplan
SØNDERSØ:Med det nye forslag til en spildevandsplan fra Søndersø Kommune bliver beboerne i 128 ejendomme rundt om i kommunen pålagt at slutte sig til kloakforsyningens ledningsnet.

Det har dog ikke resulteret i den helt store proteststorm, selv om de kommunale krav påfører hver enkelt husstand udgifter for mange tusinde kroner.

Det koster aktuelt 25.497 kroner at få lagt et kloakstik ind på ejendommen.

Hertil skal lægges udgifter til vandafledningsafgift, som står i 25 kroner pr. kubikmeter.

Få protester

Men trods udsigten til de betragtelige udgifter var det kun beboere i syv af de 128 berørte ejendomme, der havde gjort indsigelse mod spildevandsplanen, da høringsfristen for denne udløb forleden.

Afsenderne af indsigelserne ønsker alle at slippe af med kravet om at komme med på det fælles kloaknet.

Flere gør gældende, at de allerede har fået etableret renseanlæg eller septiktank på deres ejendomme. Andre beder kommunen om lov til at lave enten siv-, pile- eller nedsivningsanlæg.

Vil gerne kloakeres

Mens der er borgere, der frabeder sig den fælles kloakering, så er helt modsatte ønsker også blevet fremsat under høringsfasen.

Beboerne i otte ejendomme på Langager nord for Søndersø by har bedt om at blive koblet på kloakforsyningens ledninger, selv om deres vej ikke er et af de områder, der er omfattet af påbudene fra Søndersø Kommune.

- Vi vil gerne gøre en ekstra indsats for at forhindre forurening, hedder det i skrivelsen til kommunen.

Når politikerne i Fyns Amt efter sommerferien har udtalt sig om planen, sendes den til behandling hos medlemmerne af Teknisk Udvalg i Søndersø Kommune.

Op til politikerne

For det bliver et rent politisk spørgsmål, om indsigelserne skal have nogen indflydelse på den endelige spildevandsplan, forklarer Carsten Bendixen, der er afdelingsinge-niør i kommunens tekniske afdeling.

Udbredt accept af kloakering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce