UCI på besøg i Bogense: Små ændringer ved VM-ruten

Beat Wabel er ruteansvarlig for VM i cyklecross. Schweizeren står her på Vestre Havnevej i Bogense, hvor der vil være start- og målområde, når cykelløbet afvikles 2. og 3. februar. Foto: Emil Hermann.

UCI på besøg i Bogense: Små ændringer ved VM-ruten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En delegation fra den internationale cykelunion, UCI, har været på besøg i Bogense i denne uge. Den ruteansvarlige fra UCI fortæller, at der vil være et par små ændringer ved VM-ruten i forhold til World Cup-ruten.

Bogense: Beat Wabel fra Schweiz, UCI's ruteansvarlig for VM i cyklecross i Bogense, spadserer rundt på Vestre Havnevej i Bogense. Han stopper ved Fiskehuset.

Ikke fordi han er sulten - for han har lige været over i Marinetten og fylde sig med tarteletter i frokostpausen - men fordi dette område er ret vigtigt, når VM i cyklecross afvikles 2. og 3. februar 2019 i Bogense.

Her bliver der - ligesom til World Cup i november sidste år - sat den samme stål- og træbro op på tværs af indsejlingen i den gamle havn. Rytterne skal køre over broen, når de suser rundt på den 2,9 kilometer lange rute.

Men ikke alt på ruten bliver helt som det var, da World Cuppen blev afviklet, fortæller Beat Wabel.

- Der er et par ændringer på skråningen ved kirken, så det bliver nemmere at cykle ned, vi laver lidt mere plads til tilskuerne ved start- og målområdet på Vestre Havnevej og så er det nødvendigt at lave en ekstra bro for at skabe et godt flow for tilskuerne, fordi der kommer så mange flere gæster, siger han.

Der forventes 10.000 tilskuere hver dag, hvilket er over tre gange så mange som til World Cup. Omkring 60 procent af tilskuerne vil komme fra udlandet - og her er der tale om især belgiere og hollændere.

Ikke iskoldt havvand

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, fortæller, at rytterne i forbindelse med afviklingen af VM ikke kommer til at køre helt tæt på skumsprøjtene fra Kattegats bølger - ligesom til World Cup.

- Rytterne kommer ikke til at køre helt langs med vandet. Vi rykker dem ind på den anden side af hegnet ved campingpladsen, for at de ikke skal blive ramt iskoldt havvand i ansigtet og på kroppen, forklarer han.

Beat Wabel fra UCI ser frem til at komme tilbage til Nordfyn, når det hele skal til at gå løs.

- Det er et lidt anderledes område at afvikle et VM i cyklecross i, men det er et flot område med havet, havnen og skibene. Jeg glæder mig til at komme tilbage, konstaterer han.

Kun en gang tidligere er VM i cyklecross blevet afholdt på dansk grund. Det var i 1998 i Middelfart.

UCI på besøg i Bogense: Små ændringer ved VM-ruten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce