Turistkontor lukker

Vikingerne bragede for ikke længe siden igennem i kommunens turiststrategi for Otterup og omegn. Men markedsføring af temaet er ikke blevet nemmere. Efter nytår møder turisterne en lukket dør til turistbureauet i Otterup.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Turistkontor lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods strategi for flere turister, så vælger Nordfyns Turistbureau at lukke kontoret i Otterup i otte måneder om året.

Otterup: Det lille stykke Dannebrog på den hvide stang foran hoveddøren er forsvarligt låst inde.

Flaget bliver ikke luftet før den 1. juni, når Otterup Turistbureau igen åbner døren for at servicere de anslået godt 20.000 turister årligt, som lægger vejen forbi de nordfynske strande fra Hasmark Strand til Flyvesandet.

Fra september til juni er der ikke længere nogen betjening ved skranken på det tre år gamle turistkontor i Søndergade. Indsatsen koncentreres i lavsæsonen - det vil sige i otte af årets måneder - på bureauet i Bogense.

- Det er stik imod, hvad vi har meldt ud i bestyrelsen. Og jeg er harm over, at man bare vælger at vinterlukke kontoret i Otterup, siger medlem af bestyrelsen i Nordfyns Turistforening, Ingmar Madsen, Tørresø.

Han anfører, at under de to tidligere turistforeninger var der 600.000 kroner årligt til drift af kontoret i Otterup og 900.000 kroner til Bogense.

- Det er en voldsom flytning af midlerne, og det ligner en tanke, at man vælger at lukke kontoret i Otterup, konstaterer Ingmar Madsen..

Turistchef Roar Møgelbjerg har valgt at dreje nøglen til 70 kvadratmeter turistfremstød ved Otterup Bibliotek fra årsskiftet.

- Det er ingen populær beslutning, og det er ikke for at straffe nogen. Men det er knappe tider, og det økonomiske grundlag er ikke til stede længere. Der mangler 200.000 kroner på driften i år.

- Som chef er jeg nødt til at vise rettidig omhu, påpeger turistchef i Nordfyns Kommune, Roar Møgelbjerg.

Han erkender, at det ikke kun handler om dårlig økonomi for turistbureauet. Men også om kundernes antal på kontoret i Otterup.

- 90 procent af turisterne kommer ind i højsæsonen, Der kommer forbavsende få mennesker i ydersæsonen. Døren går kun op, når postbudet og fru Jensen kommer forbi. Der er under fem betjeninger fra klokken ni til 16. siger Roar Møgelbjerg.

Samme problematik gør sig vel også gældende i Bogense. At der er få turister om vinteren?

- Det er ikke ansvarligt, at have personale siddende, når kunderne udebliver. Vi er nødt til at indrette vores indsats efter virkeligheden, bemærker han.

Nordfyns Turistbureau har tre medarbejdere ansat på fuld tid og får i 2010 et kommunalt tilskud på cirka 1,5 mio. kroner årligt.

Alligevel er der ikke råd til at holde fanen højt i Otterup på alle tider af året. Modsat i Bogense.

Det er en udvikling, som formand for det nye Erhvervs- og Udviklingsudvalg, Kurt Christensen (V) står uforstående overfor.

- Det er rigtigt uheldigt og et skidt signal at sende. Jeg er ikke orienteret, men har hørt det ude i byen.

- Der er 2500 sommerhuse ved kysten. Der er brug for et turistkontor i Otterup. Vi er en stor kommune, fremhæver Kurt Christensen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra formanden for Nordfyns Turistforening.

Turistkontor lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce