Turister skal passe på i mørke


Turister skal passe på i mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistchef og viceberedskabschef opfordrer til, at man bruger dagtimerne til at vade til og fra Æbelø

ÆBELØ: Det kunne være gået rigtigt galt for de fire fædre og otte børn, der i weekenden for vild i vandet på vej tilbage til Lindøhoved efter en dag på Æbelø.

Gruppen - der ikke var lokalkendt - var kommet for sent af sted fra øen, og nåede derfor ikke i land, før mørket havde sænket sig. Og så er det nærmest umuligt at orientere sig på den omkring halvanden kilometer lange vadevej.

Beskeden er derfor klar fra viceberedskabschef i Nordfyns Kommune Jan Jessen.

- Vader man over til Æbelø, skal man sørge for at komme tilbage i tide - og inden, det bliver mørkt. Man kan sagtens blive overrasket over, hvor langt der egentlig er. Og man har ingen pejlemærker, hvis det når at blive mørkt på vejen over, for det er et område, hvor der virkelig bliver mørkt, forklarer Jan Jessen.

De fire fædre, som hver havde to børn med - alle i alderen tre til syv år - kommer ifølge vagtchefen ved Fyns Politi fra fire forskellige steder i landet: København, Vemmelev, Rønde og Sabro.

Hvor lang turen tilbage til Lindøhoved er, kom altså tilsyneladende bag på turisterne, der boede sammen på Lindøgaard Naturcampingplads.

- Ikke vores bord

Og turen til og fra Æbelø er ikke noget, som campingpladsens ejer, Jørgen Rasmussen, informerer turisterne om:

- Det er ikke vores bord at guide turister til og fra Æbelø. Det er turistkontoret, der bør informere om den slags - og ellers er det op til folks sunde fornuft, mener Jørgen Rasmussen.

Turistchef Roar Møgelbjerg fra Nordfyns Turistbureau understreger, at man derfra gør, hvad man kan for at guide turisterne i rigtig retning:

- Hver eneste dag i højsæsonen får vi omkring 25 henvendelser fra turister, der spørger om, hvordan man kommer til Æbelø. Vi sender tidevandstabeller ud og giver dem foldere. Selv når der er højvande, går vandet højst til livet, hvis man følger ruten. Derfor råder vi selvfølgelig folk til at gå i dagtimerne, så man ikke går i den forkerte retning, fortæller Roar Møgelbjerg.

Men det var altså præcis, hvad de 12 turister gjorde. Da skaden var sket, gjorde gruppen - ifølge Jan Jessen - imidlertid det helt rigtige:

- Da de nåede land, lavede de et bål, som redningsmandskabet kunne se. Og det er det rigtige at gøre i den situation, siger Jan Jessen.

Turister skal passe på i mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce