Turister glade for Nordfyn

Turisterne har der været mange af på Nordfyn i år. Børge og Anna Jørgensen samt børnebørnene Asger og Kristian Skov er i øjeblikket indlogeret på Kyst Camping Bogense.
Foto: Hans Østergaard

Turister glade for Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campingpladser, turistkontorer og Bogense Marina har haft besøg af mange turister

NORDFYN: Selv om vejret har været noget trist de seneste dage, så ser det lyst ud for egnens turistbranche.

Turistkontorerne i Otterup og Bogense og de fleste campingpladser melder om stor søgning fra turisterne i denne sæson. Og som tidligere beskrevet her i Fyens Stiftsidende er det også en god sæson i Bogense Marina. Her har antallet af gæstende både befundet sig cirka 20 procent over den seneste sæson.

På campingpladserne er det gået bedst for Hasmark Strand Feriepark. Indehaver Lars Skifter melder om en fremgang på hele 40 procent i forhold til den seneste sæson.

- Sidste år var også en god sæson for os, siger han.

Lars Skifter satser på yderligere fremgang næste år.

- Vi er ved at udvide pladsen med yderligere 150 pladser, så vi skal faktisk have fremgang næste år, konstaterer han.

Også Kaj Hansen, lejrchef på Flyvesandet Camping, melder om fornuftige tal på årets bundlinje.

- Vi havde en rigtig god sæson sidste år, og vi har haft lidt fremgang i år. Det har betydet, at vi har haft udsolgt i flere perioder og har måttet sige nej til rigtig mange, siger Kaj Hansen, der vurderer, at Flyvesandet Camping har haft 10-15 procent flere gæster i forhold til 2007.

Venlige vejrguder

Kaj Hansen giver vejrguderne en stor del af æren for fremgangen, og det samme gør Betina Storgaard fra Bogense Strand Camping.

- Vi er godt tilfredse. Vejret har været godt i en stor del af sæsonen, og også de mange arrangementer i Bogense by har været en succes blandt vores gæster, fortæller Betina Storgaard.

De knap så solrige dage i juni gav Bogense Strand Camping en mere moderat start på sommersæsonen, men der er taget revanche sidenhen.

- Vi har haft totalt udsolgt i de tre uger, hvor vejret var godt. Det her er jo en meget vejrafhængig branche, siger Betina Storgaard, der håber at kunne købe mere jord, så campingpladsen kan udvides.

- Vi vil gerne købe den jord, der støder op til pladsen. Kan det ikke det lade sig gøre, har vi ikke mulighed for at udvide. Dermed bliver det svært at få fremgang fra år til år. Når der er udsolgt, er der udsolgt, siger Betina Storgaard.

Hos Kyst Camping Bogense melder Heidi Seide-Jacobsen om en mere moderat sæson.

- Den har været nogenlunde som 2007, der bestemt ikke var nogen jubelsæson for os.

De danske campister har fundet vej til Kyst Camping Bogense i pænt tal. Det kniber derimod mere med gæsterne fra Tyskland og Holland.

- De er givetvis blive skræmt af det meget dårlige vejr sidste år. Enten er de kørt sydpå i år. Ellers har de satset på et sted som Hasmark Strand Feriepark, hvor der er indendørs aktiviteter, lyder buddet fra Heidi Seide-Jacobsen.

Turistchef Roar Møgelbjerg melder om masser af besøgende på turistkontorerne i Bogense og Otterup.

Helt vildt

- Juli har været vores største måned nogensinde.

I løbet af den måned gennemførte medarbejderne ikke mindre end 20.000 ekspeditioner. Enten ved skrankerne eller over telefonen.

Roar Møgelbjerg ønsker ikke at fortælle, hvordan ekspeditionerne har fordelt sig mellem kontorerne i Bogense og Otterup.

- Jeg vælger at fokusere på det samlede tal, som er ualmindelig flot. Otterup er gået 14,7 procent frem i forhold til sidste år. I Bogense er tallet 14,3 procent.

Roar Møgelbjerg vurderer, at det først og fremmest er danske børnefamilier, der er kommet til Nordfyn i langt større tal end tidligere.

Turister glade for Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce