Nordfyn: Turismens Venner på Nordfyn har gennemlevet sit første hele år som forening. Men ikke uden besvær. 

- Vi har hele tiden været klar over, at et af de springende punkter ville være at få flere medlemmer og at fastholde dem vi har. Derfor har der været udfoldet bestræbelser på at hverve nye medlemmer. Det er ikke så nemt. Der kan  godt gå lidt tid, før vi brænder helt igennem. Men vi har stadig troen på, at det rykker på et tidspunkt, sagde formand Niels Bo Nielsen i sin årsberetning på foreningens generalforsamling torsdag aften i Udviklings Park Nord i Bogense.

Lige nu har foreningen 52 medlemmer. Ni af dem deltog i generalforsamlingen.

Til gengæld kunne formanden hæfte sig ved en god indsats fra dem, der er med. 

- Vores arbejdsmetode er stadig at arbejde i grupper. Den gruppe, der yder den største indsats er havnegruppen, som Børge Pedersen er tovholder i. Havnegruppen kommer rundt i hele sæsonen og er blevet yderst populær. De uddeler velkomstposer til de lystbåde, der lægger til. I disse poser er der gode ting fra handelslivet, nævnte han blandt andet.

På positivsiden noterede han også tolkelisterne med telefonnumre til personer, der kan forskellige sprog og dermed bedre kan hjælpe udlændinge med behov for hjælp.

- Hjælper det så nogen, kunne man spørge. Det viser sig faktisk, at det gør - ikke det store antal, men godt for dem, som bliver hjulpet, sagde Niels Bo Nielsen og pegede også på, at foreningen har taget initiativ til, at Havfrueprisen igen uddeles til en person, en gruppe eller en forening, der gør en særlig indsats for at fremme turismen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.