Bogense: Det uddybningsfartøj, der lørdag middag vendte bunden i vejret lige uden for indsejlingen til Bogense Havn, blev søndag eftermiddag bragt på ret køl igen.

En manøvre, der var noget mere langsommelig, end da fartøjet kæntrede lørdag, for da gik det ifølge øjenvidner meget stærkt.

Uddybningsfartøjet M/S Sirius Høj, der var på vej ud med en tung last af sand gravet op fra bunden i havneindsejlingen, tilhører Rederiet Høj A/S med hjemsted i Horsens. Uheldet skete ifølge forklaringen fra de to medarbejdere om bord, fordi lasten forskubbede sig, hvorefter båden tippede rundt.

Mens bjærgningen af M/S Sirius var i gang, lå miljøskibet Mette Miljø klar yderst ved Østre Mole, men efter kæntringen lørdag blev der kun konstateret et mindre udslip af olie, der takket være en gunstig vindretning drev væk fra land.

Også søndag blev den uventede aktivitet på vandet fulgt med interesse af mange, der lod søndagsturen gå forbi havnen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Drama på Bogense Havn: Fartøj kæntrede og endte med bunden i vejret

Drama på Bogense Havn: Fartøj kæntrede og endte med bunden i vejret

Derfor gik det galt: Lasten havde forskubbet sig

Derfor gik det galt: Lasten havde forskubbet sig