Tryghed på asfalten for 12 mio.


Tryghed på asfalten for 12 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafiksikkerhedsplan udpeger 32 lokaliteter i Nordfyns Kommune, hvor trygheden på vejene skal forbedres

OTTERUP: Over en fem-årig periode er politikerne parate til at putte godt 12 mio. kroner i trafiksikkerhed på den nordfynske asfalt.

Ifølge kommunens investeringsplan for 2008-2012 er der afsat 2,5 mio. kroner i hvert af årene.

Og der bliver god brug for alle midler fremgår det af den nye trafiksikkerhedsplan for Nordfyns Kommune, der netop er offentliggjort.

Den er indstillet godkendt af Udvalg for Teknik og Miljø og skal godkendes af de folkevalgte på Kommunalbestyrelsens møde den 21. august.

Erfaringer fra andre kommuner viser, at for at opnå en 40 procents nedgang i antallet af dræbte og kvæstede, så skal der for Nordfyns Kommunes vedkommende afsættes omkring 15 mio. kroner for at nå målet. Så med 12 mio. kroner tager kommunen et stort skridt mod større sikkerhed og mindre utryghed på det nordfynske vejnet.

Der skal dog påregnes yderligere investeringer, påpeger trafiksikkerhedsplanen udført af et konsulentfirma.

- Vi har afsat 2,5 mio. kroner til trafiksikkerhed i år, som er udskudt til næste år. Hertil kommer nye 2,5 mio. kroner i 2009, siger gruppeformand Jørgen Simonsen (S) om første skridt mod mere tryghed.

Planen opremser 32 lokaliteter fra Hårslev til Østrup, hvor borgere og foreninger føler sig utrygge, eller hvor uheld fylder meget.

- Midlerne er begrænsede. Derfor skal vi finde de virkemidler, hvor vi får mest trafiksikkerhed for pengene, konstaterer udvalgsformand Kim Johansen (S).

Mange tiltag på asfalten kan klares for under 100.000 kroner - nogle for blot 20.000 kroner. Andre projekter kræver derimod en økonomisk indsprøjtning på op til flere mio. kroner.

Rundkørsel ved Lunde

Det gælder en rundkørsel lige vest for Lunde - ved Ulkendrupvej/Bladstrupvej. Den vil koste op imod fem mio. kroner at anlægge, men er højt prioriteret på stedet, hvor trafikken mellem Søndersø og Otterup krydser trafikken mod Odense.

Det gælder også etablering af midterheller ved Idrætsvej-Rugårdsvej i Morud, som er anslået til 350.000 kroner.

I det hele taget er konsulenterne klar med en række foranstaltninger, der skal forbedre tryghed og reducere antallet af uheld.

Unge og fart

- Der er tale om en prioriteret plan, hvor man politisk anbefaler projekter med baggrund i planen. Men det er klart, at der hele tiden kan ske en ny udvikling, som vi skal tage hensyn til, siger borgmester Bent Dyssemark (V).

Samtidig er der lagt op til at bruge cirka én mio kroner til generelle virkemidler. De omfatter kampagner og undervisning rettet mod de unge bilisters sprit og fart på vejene.

Flere skolepatruljer og en årlig status over uheld på de nordfynske veje koster i alt 100.000 kroner årligt. Men også en bedre afmærkning i kurver og en pulje på 200.000 kroner årligt til at mindske hastigheden gennem landsbyer og mindre bysamfund er prioriteret højt.

Tryghed på asfalten for 12 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce