Truet med lang splint: Ung kvinde dømt for trusler på nordfynsk botilbud

To dage efter en ung kvinde var flyttet ind på Botilbuddet Søndersø i Gamby, truede hun en mandlig medarbejder med at slå ham ihjel. Men siden har hun fået det bedre, og hun modtog med tilfredshed en dom om, at hun skal blive boende på stedet i op til fem år. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Truet med lang splint: Ung kvinde dømt for trusler på nordfynsk botilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To dage efter hun var flyttet ind på Botilbuddet Søndersø i Gamby, truede kvinden en mandlig medarbejder. Men nu er hun inde i en god udvikling, og i en udtalelse til retssagen var der ros til personalet på botilbuddet.

Gamby/Odense: En 21-årig kvinde skal blive boende på Botilbuddet Søndersø i Gamby i op til fem år, hvis hendes hjemkommune, Odense, siger det. Det blev hun forleden dømt til, da hun ved Retten i Odense var tiltalt for en lang række forhold, hvoraf det alvorligste handlede om trusler mod en mandlig medarbejder på botilbuddet.

Den nye dom, der siger, at hun skal være under tilsyn fra kommunen, som blandt andet kan beslutte, at hun skal bo på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap, afløser en tilsvarende, som hun fik den 7. november 2017.

Den 21 årige kvinde, der er mentalt retarderet, flyttede 2. februar sidste år ind på Botilbuddet Søndersø, der har plads til 10 personer med forskellige psykiatriske diagnoser. To dage senere truede hun en medarbejder på stedet med en spids genstand og trusler som, "jeg skærer pikken af dig".

Som vidne forklarede medarbejderen om en episode, der strakte sig over cirka fire timer, hvor den unge kvinde blev mere og mere ophidset og kastede med ting for til sidst at ødelægge en stor lysestage af plastic og true ham med en lang splint fra lysestagen. Hun havde blandt andet også truet med at skære halsen over på ham.

Medarbejderen forklarede, at han mente, den unge kvindes ophidselse skyldtes frustrationer over, at hun lige var flyttet ind og havde svært ved at vænne sig til de nye omgivelser og de nye personer, hun var omgivet af.

Det samme forklarede den tiltalte, der erkendte at have truet medarbejderen.

Ros til botilbuddet

Med i det omfattende anklageskrift mod den 21-årige kvinde var også en række tilfælde af hærværk på biler i Odense. Hun havde blandt andet ridset bilerne og i et enkelt tilfælde fjernet en nummerplade og smurt mad ud over kølerhjelmen.

- Jeg var sur og havde det rigtig dårligt. Det fungerede ikke med min medicin, forklarede kvinden, der erkendte de forhold, hun var tiltalt for. Dog kunne hun ikke huske, at hun havde nægtet at oplyse navn og adresse til en politibetjent, så det blev hun frifundet for.

De flest af forholdene var foregået omkring årsskiftet 2017/18, altså før hun flyttede til Gamby.

Men efter hun har vænnet sig til forholdene på botilbuddet, er hun inde i en stabil og god udvikling, fremgik det af udtalelser til retssagen. Og der var stor ros til personalet på botilbuddet i Gamby, der lige nu arbejder på at finde et arbejde til hende, hvor hun kan arbejde, men stadig være under opsyn af personalet.

Den unge kvinde modtog dommen med tilfredshed.

Truet med lang splint: Ung kvinde dømt for trusler på nordfynsk botilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce