Tre i en: Kor forenes ved julekoncert

Langesøkoret synger sammen med to andre kor i Bogense den 17. december. Her er det fra korets koncert i Vigerslev for tre år siden. Arkivfoto: Kim Rune

Tre i en: Kor forenes ved julekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mindre kor går sammen og synger til gudstjeneste weekenden inden jul.

Bogense: Langesøkoret, Skambykoret og Bogenses kantori-kor giver søndag den 17. december fælles julekoncert i Bogense Kirke klokken 10.30.

Alle tre kor kunne nemlig godt bruge flere medlemmer, og derfor har man været nødt til at slå sig sammen, fortæller korleder Uffe Hansen, som også er organist i Søndersø og Skamby Kirke.

Koncerten finder sted i forbindelse med de ni læsninger, og det samlede kor vil bestå af cirka 40 sangere.

- Det bliver en forberedelse til julen, hvor vi synger nogle christmas carols og danske julesange, fortæller Uffe Hansen, som også altid er på jagt efter nye sangere til sine kor.

Han mener, at mange vil opleve et sus i kroppen, hvis de begynder at synge i kor.

- Alle i koret afleverer noget af sig selv til en fælles pulje, når man synger, men man indkasserer ikke kun sit eget. Det er derfor, at folk tit bliver helt høje af at synge i kor. Man indkasserer nemlig også alle de andres energi, fortæller korlederen, der overtog ledelsen af Langesøkoret i september.

De klassiske kor har i øjeblikket ikke så stor popularitet hos de yngre mennesker, og det skyldes måske konkurrence fra andre genrer, vurderer Uffe Hansen.

- Jeg tror, at de unge mennesker i øjeblikket vil have noget rytmisk musik - typisk gospel. Der er meget energi i musikken, og man kan også give meget af sig selv, for jo mere man giver, jo mere får man tilbage. Gospel har megen fysisk energi, hvor klassisk musik er mere poetisk, siger han.

Sidder der nogen med lyst til at synge i et af korene derude, kan man kontakte Uffe Hansen på telefon 26 28 15 65.

Der er fri adgang til julekoncerten i Bogense Kirke.

Tre i en: Kor forenes ved julekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce