Tre gode grunde til at danse folkedans


Tre gode grunde til at danse folkedans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otterup: Folkedanserforeninger landet over forsvinder, og de, der fortsat overlever, kæmper med faldende medlemstal og stigende gennemsnitsalder blandt medlemmerne uden tilgang af nye og yngre ben.

Men hvorfor skulle man også begynde at gå til folkedans? Vi bad formand for Otterup Folkedanserne Carl Nielsen og hans hustru Else Nielsen om tre gode grunde:

1

Det sociale fællesskab

De flotte dragter kommer normalt kun frem, når folkedanserne giver opvisning. For dansen i sig selv kan sagtens give varmen uden den varme dragt. Foto: Nils Svalebøg

Vi har ingen kliker. Vi har det sjovt sammen og ser hinanden privat. Det giver gode grin, når man danser forkert. Og så er det en god måde at finde en kæreste på, siger Else, der fandt sammen med Carl i dansen i Haderslev i slutningen af 1950'erne og foreløbig har været gift med dansepartneren i 55 år.

2

Motionen

Lægen Carsten Vagn Hansen skrev engang i en artikel om det sunde ved folkedans blandt andet: Musklerne udvikles og bliver smidige og udholdende. Stivheden går af ledbåndene, der bliver smidige og stærke, brusken i leddene smøres, styrkes og holdes ved lige, ryggen bliver stærk og rank, knoglerne undgår at blive svækkede ved for megen sidden og dovenskab. Hjertet tåler det hele og bliver måned for måned stærkere og stærkere ved at blive brugt til det yderste.

3

Aktivitet for begge parter

Som par kan man følges ad til folkedans. Det er ikke så mange motionsformer, hvor man kan det. Carl Nielsen understreger dog, at man ikke behøver at have en at følges med for at møde op hos Otterup Folkedanserne.

- Vi skal nok tage godt imod en ny, også selv om vedkommende kommer alene, og når vi danser kredsdans, får vi jo nye partnere.

Tre gode grunde til at danse folkedans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce