Trafikministeriet ude med riven


Trafikministeriet ude med riven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HANSERAK: Heller ikke denne gang lykkedes det Bogense Byråd at beordre jernskib ud
BOGENSE: I april modtog Bogense en afgørelse fra Trafikministeriet i sagen om det gamle jernskib "Hanserak".

Ministeriet konkluderede, at Bogense Kommune havde - og har - ret til at afvise skibet under visse betingelser. Det flertal i Bogense Byråd, der i flere år har ønsket skibet ud af havnen, troede dermed at kysten var klar for at få fjernet skibet. På byrådsmødet i juni blev det besluttet, at skibet skulle forlade Bogense Havn senest den 2. august, og at det ville blive politianmeldt, hvis det ikke skete.

Om igen

Men så nemt kom det ikke til at gå. Der blev klaget over afgørelsen til Trafikministeriet, der netop har udbedt sig nye begrundelser fra Bogense Kommune for at forlange skibet fjernet. Og meddelt, at klagen har opsættende virkning.

Hvorfor er det et vrag?

I afgørelsen fra april fra Trafikministeriet hed det, at Bogense Kommune kunne afvise "Hanserak", hvis skibet teknisk kunne betragtes som et vrag. Det var da også den begrundelse, byrådet henholdt sig til, da man beordrede ejeren til at fjerne skibet.

Trafikministeriet er imidlertid utilfreds med, at man ikke har begrundet, hvorfor man betragter "Hanserak" som vrag, ligesom man gerne vil have at vide, hvornår havnemyndighederne har anmodet ejerne om at se papirerne på skibet.

Rod i havnereglement

Trafikministeriet klandrer desuden kommunen for, at man ikke havde styr på sit havneregelement, før man gav "Hanserak" rejsepas.

Kommunen har nu fået 14 dage til at svare på, hvorfor man anser "Hanserak" som et vrag.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar til sagen fra de ansvarlige i kommunen.

Trafikministeriet ude med riven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce