Trafikboom ved ensretning

Ensretning i Bogenses centrum lægger op til kaotiske tilstande i Vestergade. Det mener tidligere udvalgsformand Jørgen Møller. Vejen aftager i forvejen trafik fra havn, marina, campingpladser, ferieboliger, lægehuse, apotek og supermarkeder. Grafik: Mikkel Damsgaard Petersen

Trafikboom ved ensretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Der er akut behov for trafikregulering, når Adelgade ensrettes, forudser tidligere udvalgsformand

BOGENSE: Biler er der nok af. Det gælder også i købstaden, hvor en ensretning af de to centrale hovedstrøg, Adelgade og Østergade, vil sætte yderligere trafikalt pres på andre af byens centrale gader.

Det gælder ikke mindst Vestergade på strækningen fra Jernbanegade til lyskrydset ved Odensevej.

- Når biler ikke længere kan vende ved Manneken, så sendes de ned ad Vestergade, siger Jørgen Møller, tidligere konservativ udvalgsformand i Bogense Kommune.

Intet sket

Han ser et behov for trafikregulering ad Vestergade - hellere før end siden.

- Vejen er et stort trafikalt problem.

- Allerede i min tid som formand besluttede vi, at Vestergade/Vestre Engvej skulle trafiksaneres i forbindelse med de mange nye ferieboliger. Men der er intet sket siden, nogle har siddet og sovet, påpeger Jørgen Møller om den tre-fire år gamle beslutning i teknisk udvalg.

Udvalgsformand Kim Johansen (S) melder hus forbi. Han erindrer ikke nogen beslutning i det daværende udvalg.

- Jeg kan kun trække på smilebåndet, lyder det fra Kim Johansen.

Udvalgformanden peger på, at en trafikregulering af Vestergade indgår i kommunens trafiksikkerhedsplan, der er undervejs.

Ligesom der arbejdes på at sikre de bløde trafikanter med "sikre" overgange i Vestergade og at lukke udkørsler.

Sikkerhed for ældre

Jørgen Møller hilser en ensretning af byens turistgade nummer ét, Adelgade, velkommen. Og kalder det en rigtig god idé. Men det skal ske med samtidige investeringer i Vestergade, der sikrer de mange bløde trafikanter, der især tæller mange ældre.

Her lever supermarkeder, læger og apotek side om side. Og fra Vestre Engvej kommer strømmen af biler og gående fra godt 200 ferieboliger, en campingplads og en svømmehal. Det hele løber sammen i t-krydset.

Kaos fra alle sider

- Man er nødt til at lave en midlertidig lysregulering eller fodgængerovergang i Vestergade. Ikke mindst, hvis kommunen indfører ensretning allerede denne sommer, fremhæver Jørgen Møller.

Han frygter, at sommerens mange turister ender i et solidt bilkaos i Vestergade. Biler fra LP SuperBests p-plads, trafikanter fra ferieboliger og biler fra Adelgade, marina og havn vil skabe køer og farlige situationer.

Udvalg for Teknik og Miljø besluttede den 22. april at forsøge med ensretning af bymidten i en ét-årig forsøgsperiode.

Frem til den 30. juni er den planlagte ensretning af trafikken i de to handelsstrøg ude i offentlig høring blandt beboerne i centrum.

- Vi har fået et par indsigelser. Men vi forventer, at ensretningen af Adelgade skydes i gang inden sommeferien, siger Kim Johansen.

Trafikboom ved ensretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce