Træt af syge sagsbehandlere


Træt af syge sagsbehandlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for støttegruppe mener, at ventetid sætter familier med handicappede børn i en svær klemme

BOGENSE: Det ser sort ud for familier, der har brug for sagsbehandling i handicapafdelingen under Børn og Unge i Nordfyns Kommune.

Det mener i hvert fald Britt Andersen, som er formand for Støttegruppe Nordfyn - for Handicapfamilier. I foreningen er man nemlig frustreret over, at to sagsbehandlere i handicapafdelingen - hvor der normalt arbejder tre sagsbehandlere og en koordinator - er sygemeldte.

- To syge sagsbehandlere er meget, når hver af dem har 90 familier at varetage. Sagsfristerne bliver simpelthen ikke overholdt, siger Britt Andersen.

Ondt i økonomien

Hun henviser blandt andet til, at forældre med handicappede børn kan få suppleret sin løn fra kommunal side, hvis man er ude af stand til at arbejde på fuld tid.

- Når fristerne så ikke overholdes, kan det betyde, at en familie ikke kan få økonomien til at hænge sammen. Vi har en familie i foreningen, hvor kommunen skylder for et sted mellem 400 og 500 timer i tabt arbejdsfortjeneste, forklarer Britt Andersen.

Børn- og familiechef i Nordfyns Kommune, Søren M. Christensen, erkender, at sygemeldingerne volder kvaler:

- Det er et problem, som vi tager meget alvorligt. Vi forsøger at overholde de frister, som vi har. Og vi vil forsøge at ansætte en sagsbehandler mere. Vi gør, hvad vi kan, men der er nogle bestemte spilleregler, der skal følges, når en medarbejder er sygemeldt, siger Søren M. Christensen.

Han oplyser, at man for eksempel ikke ved, hvor længe de to sagsbehandlere fortsat vil være sygemeldte. Efter hans opfattelse skyldes sygemeldingerne ikke dårlige arbejdsforhold på afdelingen. Tværtimod er det netop et godt arbejdsmiljø, der skal være med til at tiltrække nye sagsbehandlere.

- Desværre hænger sagsbehandlere ikke på træerne. Men vi har et godt klima og nogle gode medarbejdere, og det vil forhåbentlig virke fremmende for at tiltrække nye medarbejdere. Vi kan jo ikke bare tilbyde mere i løn, for vi skal holde os inden for nogle lønrammer. Kan vi ikke finde endnu en sagsbehandler, må vi overveje at få en vikar ind, fortæller Søren M. Christensen.

Britt Andersen ser positivt på, at kommunen vil ansætte endnu en sagsbehandler.

- Jeg tvivler dog på, at det er nok. Hverdagen skal fungere. Hvis en skolelærer bliver syg, sylter man heller ikke bare eleverne i flere måneder, påpeger hun.

Penge burde slå til

Formanden for Familieudvalget i Nordfyns Kommune, Steen Brydegaard (SF), forklarer, at han ikke er blevet orienteret om, at frister ikke skulle være blevet overholdt.

- Jeg er rigtig ked af at høre, at der stadig er sygemeldinger. I budgettet for 2008 opnormerede vi netop for at komme til bunds i sagerne. De ressourcer, vi har afsat, burde være nok til at sikre et godt serviceniveau. Og forvaltningen har ikke givet udtryk for, at vi er nødt til at opnormere igen, påpeger Steen Brydegaard.

Ifølge Britt Andersen skal støttegruppen have et møde med Søren M. Christensen og Steen Brydegaard den 3. september, hvor man blandt andet skal evaluere sagsbehandlingen.

- Ud fra de tilbagemeldinger, som jeg indtil nu har fået fra vores medlemmer, er nogle ting blevet forbedret. Men samtidig er sagsbehandlingen under al kritik. Så jeg håber, at vi på mødet kan få sat nogle målsætninger op og herefter se forbedringer, fastslår Britt Andersen.

Træt af syge sagsbehandlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce