Trængsel om taburetterne


Trængsel om taburetterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMUNALVALG: Flertallet af de 47 nuværende nordfynske lokalpolitikere er klar til at stille op til kommunalbestyrelsen i den nye storkommune

NORDFYN:Antallet af politikere i den nye nordfynske kommune bliver vedtaget på et fælles kommunalbestyrelsesmøde i dag.

Men lige meget om der bliver 25 eller 31, man ender på, bliver der rift om pladserne, for langt flertallet af de 47 nuværende lokalpolitikere på Nordfyn er parate til at stille op til den nye storkommune.

Hos de folkevalgte i Søndersø Kommunalbestyrelse er der en pæn interesse for at tage del i ledelsen af storkommunen. Ni ud af 15 politikere ønsker at føre den nye kommune sikkert gennem de første leveår.

De fire medlemmer af Venstres gruppe er alle parate til at fortsætte.

Hos Socialdemokraterne er borgmester Erik Hansen klar til at fortsætte og kandidere til borgmesterposten for den nordfynske kommune.

Gruppeformand Gert Rasmussen og John Harfeld er også klar til genvalg, mens de kommunalpolitiske vete-raner Sonja Bergholdt, Birthe Rasmussen og Knud Pedersen agter at stoppe.

- Det er ikke manglende lyst. Men jeg har været med i 25 år og synes, det er på tide, at nye og yngre øjne kommer til at se på tingene, siger Sonja Bergholdt.

Steen Brydegaard (SF) og Axel Larsen (DF) er begge klar til at fortsætte.

- Der er brug for en politiker med mine synspunkter, mener Steen Brydegaard.

SF'eren er ofte ene om at udgøre oppositionen i Søndersø Kommunalbestyrelse.

Løsgængerne Ole Hartung og Hans Henning Nielsen genopstiller ikke.

Kommunalbestyrelsens nestor, Carl Martin Christensen (K), har ikke besluttet, om han nok en gang stiller op. Han har været med i kommunalpolitik i 30 år.

To genopstiller ikke

Den nuværende borgmester, Arne Kruse (S), har meddelt, at han genopstiller - men ikke ønsker at stille op til borgmesterposten.

Dermed er der foreløbig ingen af medlemmerne af Bogense Byråd, der kandiderer til borgmesterposten, skønt kun to byrådsmedlemmer har meddelt endeligt, at de ikke ønsker genvalg.

Det er den socialdemokratiske gruppefører Preben Danger Nielsen og Jørgen Kjeldsen fra V1.

Som det vil være mange bekendt, har Bogense Byråd to Venstre-lister: V2 eller Ore-listen og V1, der er smeltet sammen af de øvrige gamle sogneforeninger i kommunen.

Begge Venstre-lister har i dag to repræsentanter i byrådet, men de to medlemmer fra Ore-listen har endnu ikke gjort op med sig selv og deres bagland, om de vil forsøge at opnå genvalg i den nye fælles kommunalbestyrelse:

- Partiforeningen har sagt, at den støtter os til efter valget, men derefter vil der formentlig kun være én liste i kommunen. Jeg kan da godt frygte, hvordan det vil gå med medlemstallet og med gejsten, hvis vi ikke mere har de små foreninger, der er funderet lokalt, siger Ole Madsen fra V2.

Han lægger til, at han dog har lidt svært ved at se sig selv i den nye nordfynske kommunalbestyrelse:

- Der vil være et voldsomt arbejdspres. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde mere tid til politisk arbejde, end jeg bruger nu, siger Ole Madsen.

To mangeårige medlemmer af byrådet har heller ikke gjort deres stilling endelig op. Det er Poul Erik Nielsen (K), der først vil beslutte sig efter et bestyrelsesmøde i De Konservative i næste uge, og Inge Sørensen (Kløverlisten):

- Opgaven er spændende, men jeg tror også, det bliver voldsomt. Det er ikke interessen, der fejler noget, men det har noget med min alder at gøre, at jeg ikke har besluttet mig endnu, fastslår Inge Sørensen.

I nabokommunen Otterup har alle kommunalbestyrelsens politikere til gengæld besluttet, om de vil forsøge at få et politisk liv - også efter 1. januar 2007.

12 ud af byrådssalens 17 politikere fra Dansk Folkeparti til Socialdemokraterne er klar til nye udfordringer i storkommunen. Tre socialdemokrater og to Venstre-folk har valgt at stoppe, når de nuværende kommuner opløses.

Borgmester Bent Dyssemark (V) har for længst gjort sin stilling klar. Han er parat til at overtage posten som borgmester for den nye nordfynske kommune, hvis vælgerne vil det. Og bortset fra Bent Frigaard (V) og Poul Olsen (V), så er de øvrige Venstre-politikere også parate til at gå efter pladserne i den nye fælles kommunalbestyrelse.

- Jeg har været meget i tvivl, om jeg skulle fortsætte i lokalpolitik efter ni år og heraf fem år som udvalgsformand. Men jeg er tændt og har lyst. Og så tror jeg, at jeg kan bidrage med noget erfaring, uddyber Kurt Christensen (V) sin beslutning.

Socialdemokraterne Jacob Mikkelsen, Svend Erik Poulsen og Anne Marie Olsen takker nej til videre deltagelse efter sammenlagt over 40 år i byrådssalen. De mener, at nye og yngre kræfter må til.

- Jeg har været med i Otte-rup Kommunalbestyrelse siden 1974. Og synes egentlig, jeg har gjort min pligt, hvad det angår, konstaterer byrådssalens nestor og tidligere borgmester Jacob Mikkelsen.

Trængsel om taburetterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce