Træner: - Det er som at træne almindelige børn

Hold Glad, som håndboldholdet hedder, bliver trænet af Alex Skærlund, og det er et trænerjob, der ikke adskiller sig så meget fra andre. - Det handler om at ramme børnenes niveau, siger han. Foto: Peter Leth-Larsen

Træner: - Det er som at træne almindelige børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Skærlund er træner for Otterups håndboldhold for handicappede børn og unge. Det er ikke så meget anderledes, end når man træner børn uden handicap. Det vigtigste er, at man er på og kan give response, forklarer han.

Otterup: Hver tirsdag kører Alex Skærlund fra Odense til hallen i Otterup. Her er han træner for Hold Glad, som er et håndboldhold for handicappede børn og unge. 

Det er et trænerjob, som ikke adskiller sig så meget fra trænerjobbet på et hold for børn og unge uden handicap.

- Det handler om at ramme børnenes niveau og lave øvelser, der passer til dem. Hvis det bliver for svært, lukker de af, men det er meget almindeligt for alle børn, lyder det fra Alex Skærlund.

Han fortæller, at håndboldholdet spiller med nogle meget simple regler. For eksempel må man tage alle de skridt, som man vil.

- Vi skal ikke lære dem finter, men derimod få dem til at aflevere til hinanden, så alle føler, at de er med, siger han.

Og hvis det lykkes, skal man huske at klappe, tilføjer han.

- Det husker de, og så gør de det igen. Så det kræver, at man som træner er på, og at man er god til at give meget respons, forklarer Alex Skærlund.

Håndboldtræneren oplever, at der på handicaphold er en meget stor taknemmelighed.

- De her børn og unge har ikke så mange tilbud, og de kan ofte ikke være med i den lokale sportsklub, så de er lige lidt mere taknemmelige, siger han.

Stor erfaring som træner

Jobbet som træner lægger sig meget op af Alex Skærlunds arbejdsliv, og der var derfor heller ikke så mange overvejelser at gøre, da han blev kontaktet af Otterup Håndboldklub med tilbudet om at blive træner.

- Jeg er ansat i Parapsport Danmark og har haft med handicapidræt at gøre i mere end 20 år. Og så elsker jeg håndbold. Så den lå lige til  højrebenet, siger han.

- Det er dejligt befriende at træne et hold, hvor tingene er så ligetil, og hvor det er så let at gøre nogle børn og unge glade, siger Alex Skærlund.

Træner: - Det er som at træne almindelige børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce