Trægården: Ejer vil ikke kommentere slidt facade

Trægårdens stueetage blev for nylig lejet ud til en sengeforretning, men ejeren af stueetagen vil ifølge Boligselskabet BSB ikke være med til den vedligeholdelse af facaden, som lejerne på første sal gerne vil have sat i gang. Foto: Betty Rasmussen

Trægården: Ejer vil ikke kommentere slidt facade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune kan ikke gribe ind, selv om bevaringsværdig ejendom trænger til vedligeholdelse.

Bogense: Den gamle bindingsværksbygning Trægården på hjørnet af Adelgade og Kirkestræde i Bogense har to ejere: Boligselskabet BSB Nordfyn ejer de 10 lejligheder på førstesalen, mens Peter Ma Pallesen ejer erhvervsdelen i stueetagen, hvor sengeforretningen Bedroom åbnede midt i januar.

Peter Ma Pallesen er fra Galten nordvest for Århus og ejer firmaet Formue & Pension, der ifølge CVR-registeret er en enkeltmandsvirksomhed etableret i 2003.

Avisen ville gerne have Peter Ma Pallesens svar på, om han ikke synes, at Trægården trænger til vedligeholdelse, og hvorfor han ifølge boligforeningen ikke vil være med til at sætte Trægården i stand udvendig.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Det kan jeg ikke hjælpe dig med, siger Peter Ma Pallesen.

- Synes du, facaden trænger til at blive malet?

- Jeg synes, du skal ringe til Domea.

- Det har jeg gjort, men de kan jo ikke gøre noget ved den del af huset, du ejer.

- Den dialog har jeg med Domea, det, synes jeg ikke, jeg skal have med avisen, lyder det fra den ene af de to ejendomsejere.

Selv om Trægården er klassificeret som bevaringsværdig ejendom, har Nordfyns Kommune ingen mulighed for at tvinge ejerne til at vedligeholde bygningen, så længe der ikke er tale om, at huset er ved at styrte sammen og dermed kan være til fare for forbipasserende.

- Jeg kan kun mindes én sag (hvor kommunen kunne gribe ind, red.), og det var fordi, der direkte var nedstyrtningsfare på en brandtomt, forklarer Poul Jørgensen, faglig koordinator i Nordfyns Kommune.

Trægården: Ejer vil ikke kommentere slidt facade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce