Fiberbande blev træt af internet med sneglefart og tog sagen i egen hånd. Nu er fibernettet på vej til lokalområdet

Hvad gør man, når internettet er så langsomt i ens lokalområde, at det er tæt på at være ubrugeligt?

Man aflægger som Michael Lundegaard fra Vejruphuse lige uden for Hårslev Energi Fyn et visit og spørger, om det dog ikke er muligt at gøre noget.

Han tog sig selv af Vejruphuse, mens både Skovsgårde, Gl. Gamby og Nymark fik udpeget hver sin ambassadør, som skulle stemme dørklokker hos naboerne.

Og for et par dage siden stod det så klart, at et klart flertal af husstande i området havde takket ja til at få fibernet, som nu kommer til området næste forår.

Morten Skov, som havde ansvar for Nymark, anser det som fuldstændig nødvendigt med fibernet, hvis nye børnefamilier skal flytte til området, ligesom hans egen familie gjorde for godt 20 år siden.

- Dengang kom vi fra Aarhus, hvor vi havde fjernvarme, og det var der ikke her, hvilket jeg var lidt kritisk over for, men det er det samme nu, hvis en by ikke har fibernet, konstaterer han.

Nymark og omegn har altid været garant for at levere mange børn til Hårslev Skole halvanden kilometer væk, og Morten Skov mener da også, at fibernettet indirekte bliver en livgivende blodåre til den lokale folkeskole.

- Det bliver mere attraktivt for børnefamilier at flytte hertil. Her er i forvejen nogle store huse til rimelige priser så fibernettet får kun yderligere positiv betydning for området, siger han.

Læs meget mere om fibernettet i Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk i dag.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.