Omkring klokken 9 fredag morgen var der atter vand i hanerne i det nordlige Søndersø efter et ledningsbrud i løbet af natten

Det har været en morgen med forhindringer for beboerne i den nordlige del af Søndersø, for de vågnede op til tørre vandhaner.

Først ved ni-tiden fredag morgen var der igen vand i rørene til de omkring 300 husstande, der var berørt af et ledningsbrud, der var sket i løbet af natten.

Bruddet er sket i forbindelse med et større kloakarbejde, hvor kloakerne skal graves dybere ned. Det betyder, at der er overhængende risiko for, at jorden i udgravningerne skrider sammen.

Og det var sådan et skred med en overreven vandledning til følge, som arbejderne opdagede, da de mødte til en ny dag fredag klokken 7.

Umiddelbart efter gik driftsleder i Søndersø Vandværk Frede Olsen i gang med at underrette de forbrugere, han kunne komme i kontakt med, blandt andet de to skoler, gymnasiet og skoletandplejen, der alle ligger i det berørte område - og er store vandforbrugere.

Vandstoppet ramte vejene Kærgårdstoften, Åtoften, Lindetoften, Nordmarksvej, Nordmarksvænget, Bøgegårdsvej, Sandvad, Sandvadgyden, Birkemosevej, Møllertoften, Ullerupvej, Ullerupvænget, Askevænget og Ahornvænget.

På et tidspunkt i næste uge kommer beboerne i de nævnte områder igen til at undvære vandet i en periode. Men denne gang skulle det gerne blive planlagt og meldt ud i god tid.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.