To modpoler i strid blæst

Fronterne blev trukket skarpt op, da biolog Esben Terp Fjederholt (tv) torsdag formiddag havde inviteret til orienteringsmøde på Bogense Marina. En af dem, der er glade for, at kommunen har sat gang i oprydning i bevoksningen omkring digerne, er formand for ejerforeningen Bogense Strand, Jørgen Simonsen (i midten). Foto: Betty Rasmussen

To modpoler i strid blæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i Tyrolerhusene i Bogense hilser oprydning i bevoksning velkommen. Beboere i Fogense mener, at kommunen går alt for drastisk til værks.

Bogense: Det stod tre-tre, for og imod den oprydning i bevoksningen langs digerne mellem Bogense og Fogense, som Nordfyns Kommune har sat i gang for blandt andet at kunne komme til at slå til mod kæmpe bjørnekloen, der er set i hvert fald fire steder langs landkanalen.

Og lad det være sagt med det samme: De blev ikke enige, da manden i midten, biolog i Nordfyns Kommune Esben Terp Fjederholt torsdag formiddag på den vindblæste parkeringsplads ved Bogense Marina havde inviteret til orienteringsmøde for at forklare, hvorfor en skoventreprenør er bestilt til dels at rydde strandengen foran Tyrolerhusene og dels rydde kiler gennem krattet på diget for at få adgang til bjørnekloen.

I det ene ringhjørne stod tre beboere fra Fogense, blandt andre Peter Batiste, der tilbage i november kontaktede Esben Terp Fjederholt, fordi han havde hørt, at kommunen havde planer om at rydde hele området for bevoksning, "voldtægt af naturen" kalder han det og bliver bakket op af Christina Pedersen, der mandag den 4. december opdagede, at en stor skovmaskine var kørt i stilling for enden af kratområdet, hvilket fik hende til at slå alarm, da manden på maskinen ifølge Christina Pedersen sagde, at han var hyret til at "rydde det hele".

https://www.fyens.dk/nordfyn/Voldtaegt-af-natur-Naboer-er-rasende-paa-kommunen/artikel/3211142

Det er slet ikke tilfældet, forsikrede biologen, der på et kort viste, hvordan planen er, at maskinen skal rydde en sti midt igennem krattet med fire kiler ned mod landkanalen.

https://www.fyens.dk/nordfyn/Biolog-til-vrede-naboer-Vi-rydder-saa-lidt-som-muligt/artikel/3211143

Christina Pedersen og Oluf Hovendal, der begge er modstandere af, at kommunen sætter en maskine ind for at rydde en sti gennem krattet, kigger på biolog Esben Terp Fjederholts tegning over området. Foto: Betty Rasmussen
Christina Pedersen og Oluf Hovendal, der begge er modstandere af, at kommunen sætter en maskine ind for at rydde en sti gennem krattet, kigger på biolog Esben Terp Fjederholts tegning over området. Foto: Betty Rasmussen

Ejerforening: Endelig

I det andet ringhjørne stod tre beboere fra Tyrolerhusene, blandt andet formand for de 143 lejligheder i ejerforeningen Bogense Strand, Jørgen Simonsen.

De tre glædede sig over, at kommunen endelig lever op til sin forpligtelse om at holde bevoksningen på det flade engareal nede, og de så også gerne, at der blev ryddet ud i bevoksningen på diget, så de fortsat kan have den udsigt, de har købt lejlighed efter.

En af beboerne forklarede, at han, inden han købte sin lejlighed, havde sikret sig, at strandengen ville blive afgræsset, så bevoksningen bliver holdt nede.

Jørgen Simonsen efterlyste en fast plan for, hvordan området vil blive passet i fremtiden blandt andet med græssende kvæg.

- Ja, det er noget af det, jeg skal i gang med at lave, lovede biologen, inden de stridende parter - trods alt - gav hånd til hinanden, før de gik hjem i varmen.

To modpoler i strid blæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce