Tillidskvinde mod strejke


Tillidskvinde mod strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillidskvinde for kommunens dagplejere håber på, at det bliver et ja til ny lønaftale

NORDFYN: Forældrene til de godt 600 dagplejebørn i Nordfyns Kommune kan gå en ny svær tid i møde. For en ny strejke blandt de cirka 180 dagplejere i Nordfyns Kommune kan atter blive en realitet fra tirsdag den 3. juni.

I øjeblikket er strejken blandt kommunens mange dagplejere kun suspenderet. Den bliver atter en realitet, hvis medlemmerne af FOA stemmer nej til den lønaftale, som der i begyndelsen af maj blev indgået mellem fagforeningen og Kommunernes Landsforening (KL).

Anbefaler ja

Står det til tillidsrepræsentanten for de nordfynske dagplejere, så skal der stemmes ja til den aftale, der ifølge FOA giver en dagplejer mellem 2570 og 2760 kroner mere om måneden i løbet af de kommende tre år.

- Jeg håber, det bliver et ja. For vi har aldrig nogensinde før fået så godt et lønløft, som det er tilfældet med den nye aftale. Så derfor bør vi opføre os ordentligt og lade være med at genoptage strejken, konstaterer Anette Lykke Jensen.

Og til de dagplejere, der stadig mener at have lønkroner til gode, minder Anette Lykke Jensen om, at der om tre år venter nye overenskomstforhandlinger.

- Til jul eller fødselsdag får du jo heller ikke opfyldt alle ønsker på en gang.

Tillidsrepræsentanten mener også, at det vil være at spille hasard med lønkronerne, at stemme nej.

- Vi ved, hvad vi kan få. Men stemmer vi nej, så tror jeg, at vi snart ser et regeringsindgreb. Og så kan vi ikke vide, hvad der sker.

På landsplan

Afstemningen om den indgåede lønaftale mellem FOA og KL er i øjeblikket i gang og fortsætter frem til torsdag i den kommende uge. Det er det samlede resultat af afstemningen på landsplan, der er afgørende for, om strejken bryder ud på ny.

Det betyder, at det eksempelvis kan være jyske FOA-medlemmer i en helt anden faggruppe, der bliver afgørende for, om de nordfynske dagplejere fra Skåstrup til Klintebjerg skal nedlægge deres arbejde.

- Sådan er det nu en gang med det system, vi har, siger Anette Lykke Jensen.

Tillidskvinde mod strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce