Til kamp mod solskoldning


Til kamp mod solskoldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere er positive over for forslag til en "skru ned for solen"-kampagne for børn og unge

NORDFYN: Solen baldrer ned på nordfynboerne, og vejrudsigten har ikke én sky i vente de næste dage.

Det er sommerligt, skønt - og farligt. For de lunende stråler kan give hudkræft, som ifølge Kræftens Bekæmpelse er den form for kræft, som rammer flest danskere. Samtidig er det en af de få kræftsygdomme, der stort set fuldstændigt kan forebygges.

Derfor har det konservative medlem af kommunens familieudvalg, Eva Laut Andersen (K), foreslået, at Nordfyns Kommune aktivt arbejder for at undgå, at børn og unge bliver solskoldede, for hver gang, man bliver forbrændt af solen, bliver risikoen for hudkræft større.

Positiv stemning

På deres seneste møde kiggede politikerne i Familieudvalget på idéen, og den generelle stemning var positiv, fortæller udvalgets formand Steen Brydegaard (SF).

- Vi er meget opmærksomme på den farlige uv-stråling. Derfor vil vi gerne sende et signal til institutioner og familier om, at de skal passe på solen, forklarer han.

Familiepolitikerne har nu sendt forslaget videre til Social- og Sundhedsudvalget, som har det overordnede ansvar for forebyggelse og sundhed i kommunen.

Eva Laut Andersen foreslår, at en eventuel kampagne skal føres ud i livet i samarbejde med den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse. Og lokalformand Inge Sørensen er glad for, at kommunens politikere indtil videre er positive over for at hoppe med på solvognen.

Ud til alle institutioner

- Vi frivillige i lokalforeningen kan ikke klare det hele selv, vi har brug for professionel hjælp fra kommunens sundhedspersonale, siger Inge Sørensen.

Hun fortæller, at den nordfynske lokalafdeling af Kræftens Bekæmpelse sidste sommer droppede en lokal solkampagne, fordi de frivillige ikke følte sig rustet til at gå ind i arbejdet. Men hvis kommunen kommer dem til undsætning, er situationen en helt anden.

- Vi skal ud til samtlige institutioner, lyder Inge Sørensens vision.

Hun forestiller sig, at både dagplejere, børnehaver, sfo'er og skoler skal have besøg af en kommunal forebyggelsesmedarbejder, hvis kampagnen bliver til virkelighed.

- Børnene skal forstå, at det med at blive solskoldet, det er ikke så godt. Derfor skal de lære at smøre sig ind i solcreme og passe utroligt meget på mellem klokken 12 og 15.

- Desuden er det en god idé med en hat, lyder rådene fra lokalformanden.

Til kamp mod solskoldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce