Til kamp for Kløvermarken

Forælderne Lene Duus og Anette Carlsen har børnene Mathias og Regitze i den luknings-truede Kløvermarken. - Her er ingen pædagogiske eksperimenter og personalet kan koncentrere sig om børnene, begrunder de deres valg af børnehave. Foto: Jørgen Hansen

Til kamp for Kløvermarken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: 203 underskrifter mod at lukke Otterups ældste børnehave

OTTERUP: Blanke lister i fire dagligvarebutikker og en lokal tankstation blev i løbet af tre dage overtegnet med 171 underskrifter mod lukning af Otterups ældste børnehave, Kløvermarken. Med forældre og personales 32 underskrifter kunne forældre torsdag aflevere 203 af slagsen til borgmester Bent Dyssemark (V) og udvalgsformand Kurt Christensen (V).

- Vi vil godt udtrykke vores modstand mod den foreslåede lukning af en velfungerende børnehave. Vi har bevidst valgt Kløvermarken, fordi den er et unikt pasningstilbud, fremførte en kreds af forældre og børn på rådhuset.

Borgmester Bent Dyssemark fremhæver, at det selvfølgelige er nemmere, hvis politikere ingenting gør, men at nye institutioner som Dalskovreden og Sneglehuset på de nedlagte skoler i Roerslev og Egense har masser af rummelighed.

Unikt pasningstilbud

- Vi oplever et faldende børnetal, og derfor er vi nødt til at se på helheden. Men en lukning af Kløvermarken er indtil videre kun et forslag op til de egentlige budgetforhandlinger, beroliger borgmesteren.

Ifølge forældrene er Kløvermarken det eneste pasningstilbud i Otterup , som ikke danner grundlag for pædagogiske eksperimenter. Det gør, at personalet kan koncentrere sig fuldt ud om børnene.

- Der er ikke noget lignende i kommunen, og derfor har vi valgt Kløvermarken, påpeger forældregruppen i et høringssvar til politikerne.

Sparer kvart mio.

Med kun 32 børn i byens ældste børnehave er den ikke længere nødvendig for at opretholde kommunens pasningsgaranti. Børnene kan uden problemer anbringes i andre af kommunens øvrige børnehaver, ifølge Børne- og Kulturudvalget. Nedlæggelse vil ifølge udvalget give en besparelse på en kvart mio. kroner årligt, hvilket svarer til en lederstilling.

- Hvis lukningen gennemføres, vil vi være tvunget til at finde pasningstilbud udenfor kommunen, påpeger forældrene. Samtidig lægger de vægt på, at nedlægges Kløvermarken til sommerferien i henhold til udspillet, så går det ud over børnenes helhed - den nok så omtalte "røde tråd".

- Det hele er bare kastet på bordet uden svar. Det er forslag uden kommentarer, påpeger forælder Ginnie Hejlskov.

Som de øvrige efterlyser hun en detaljeret redegørelse over besparelser ved at lukke institutionen. Og ikke mindst, hvad der skal ske med de syv medarbejdere i Skolegade.

Til kamp for Kløvermarken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce