Dansk Tennisforbund har noteret sig en lille fremgang i antallet af tennisspillere på Fyn, men potentialet er til mere.

Brøndby: Det kan godt være, at de nordfynske tennisklubber håber på en 'Caroline Wozniacki-effekt', men den har allerede været i gang i flere år, mener direktør i Dansk Tennisforbund Klaus Nørby Jakobsen.

- Hvis vi ikke havde haft hende, ville det nok have set værre ud nu. Statistisk er der en lille stigning hos unge piger, og det tilskriver jeg Caroline noget af, fordi hun har vist flaget godt, siger direktøren.

Traditionelt klarer tennissporten sig bedst i København og i Nordsjælland, men på Fyn har der faktisk også været en lille fremgang sidste år, lyder det.

- Fyn er et godt eksempel på en union som arbejder lokalt forankret og med gode ideer, siger Klaus Nørby Jakobsen.

Der er cirka 70.000 unikke tennisspillere i Danmark, men direktøren mener, at det er realistisk på sigt at nå op på 90.000.

- Men det handler om evnen til at forny tennissporten, og det kræver økonomi. Uden investeringer kan vi ikke konkurrere med fitnesscentre, løbeklubber og andet som passer godt ind i nutidens måde at leve på, siger han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Gode råd: Sådan fik Søndersø Tennisklub nye medlemmer

Gode råd: Sådan fik Søndersø Tennisklub nye medlemmer

Nordfynsk tennis: Klubber håber på Wozniacki-effekt

Nordfynsk tennis: Klubber håber på Wozniacki-effekt