Teletaxi: Udvalgsformand afviser kritik om hastværk

Anders Thingholm, udvalgsformand i Teknik og Miljø, mener, at den politiske behandling af besparelserne på teletaxi-området ikke er foregået i hast. Arkivfoto: Magnus Ørum Harkjær.

Teletaxi: Udvalgsformand afviser kritik om hastværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Thingholm (K), udvalgsformand i Teknik og Miljø, siger, at man har lyttet til høringssvarene fra Seniorrådet og undersøgt flere forhold.

Seniorrådet føler, at sagen er blevet hastet igennem, og de føler heller ikke, at I har lyttet til deres høringssvar. Hvad tænker du om det?

- Det kan jeg ikke genkende. Vi har drøftet høringssvarene både fra Senior- og Handicaprådet, og vi har endda undersøgt mulighederne for et rejsekort til ældre, som Seniorrådet selv har forslået for at tilgodese de ældre, så de stadig kunne rejse på de tidspunkter, som vi har skåret væk, men det må vi simpelthen ikke.

Hvorfor ikke?

- Hvis du kun lader de ældre køre i et bestemt tidspunkt, hvor andre ikke har samme mulighed, så er det et brud på loven for de kollektive trafikselskaber. Du må gerne give rabatter til ældre, men du må ikke give dem en fordel i forhold til kørsel på et bestemt tidspunkt.

Seniorrådet foreslog også at sætte taksterne yderligere op, så man slap for at skære det meste af weekendkørsel væk eller sen aftenkørsel i hverdagene. Hvorfor kunne det ikke lade sig gøre?

- En takststigning vil ramme alle, og jeg vil ikke tage flere penge ud af folks lommer. Vi har kigget på andre kommuner, hvor der er en pause på telekørsel i hverdagen, hvor den kun kører frem til klokken 13, og det vil jeg hellere se på, hvis vi kan gøre noget der. Men jeg har brug for mere grundige tal fra Fynbus. Og jeg vil også være mere kritisk overfor det administrationsgebyr, der er, når en person træder ind i en teletaxi, for det ligger på 40 kroner. Det er ret meget.

Synes du selv, at I har været grundige nok i det her forløb?

- Jeg har i hvert fald gjort alt, hvad jeg kunne. Nu er det jo også en sag, der er blevet skubbet fra sidste valgperiode, fordi man ikke vil gøre noget rent politisk, og nu har vi pludselig været nødt til at gribe ind for at stoppe de her blodrøde tal. Men jo - med nye køreplaner fra 1. august skulle der komme nogle beslutninger nu, hvis det skulle hænge ordentligt sammen. Det er også derfor, at vi de næste seks måneder har stor fokus på at være endnu mere grundige med hjælp fra nyttig data fra Fynbus. Vi holder også evalueringer undervejs i udvalget, hvor blandt andet Fynbus skal være med.

Vil du forsøge at skabe dialog med Seniorrådet, nu hvor I skal til at evaluere løbende på teletaxi-ordningen?

- Jeg vil meget gerne i dialog med dem. Vi laver en midtvejsevaluering, og vi vil i udvalget gerne invitere Seniorrådet med, så de kan komme og fremlægge deres forslag og synspunkter.

Teletaxi: Udvalgsformand afviser kritik om hastværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce