Tæskehold dømt i retten


Tæskehold dømt i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre Hells Angels-rockere og to supportere dømt for at gennemprygle to mænd på Rådhuskroen i Bogense.

BOGENSE: Der var tale om en klar dom, da byretten i Odense sent i går eftermiddag nåede frem til en afgørelse i en spektakulær voldssag mod tre Hells Angels-rockere og to mænd i deres omgangskreds.

Dommen slog fast, at alle fem mænd havde været med på det tæskehold, der i slutningen af januar gennemtævede to værtshusgæster på Rådhuskroen i Bogense.

To fuldgyldige medlemmer af rockerklubben på henholdsvis 44 år og 50 år blev idømt hver 10 måneders fængsel.

Samme straf var der til en 40-årige nordfynbo. Det var ham, der den lørdag aften i januar havde fået sine bekendte i Hells Angels til at komme til Bogense. Tæskeholdet blev efter alt at dømme rekvireret for at gøre et regnskab op med en bogenser, der tidligere samme aften havde sendt den 40-årige i gulvet med et knytnæveslag på Rådhuskroen.

Tæskeholdet fik aldrig fat i den mand, der tidligere havde slået den 40 årige i gulvet. Derimod var det to andre mænd uden tilknytning til det første overfald, der blev gennempryglet.

Fælles for alle tre mænd, der fik 10 måneders fængsel, er, at en række vidner har placeret dem på Rådhuskroen, da overfaldet skete. Desuden var den 50-årige rocker og den 40-årige nordfynbo yderligere belastet af, at der blev fundet blodspor fra et af ofrene på dem begge. Blandt andet på deres knoer.

Ikke set på kroen

Selv om ingen vidner havde set en 28-årig rocker på Rådhuskroen, blev han alligevel idømt tre måneders fængsel for overfaldet. Det skyldes tekniske beviser i form af oplysninger fra den 28-åriges mobiltelefon. Oplysninger fra sendemaster til mobilnettet slår fast, at den 28-årige Hells Angels-rocker var i Bogense, da overfaldet fandt sted.

Fem måneders fængsel var der til en 30-årige supporter, der heller ikke er blevet set på kroen under overfaldet. Han var i stedet chauffør i en af de biler, som tæskeholdet brugte for at komme fra Odense til Bogense. Kort efter overfaldet blev den 30-årige anholdt som chauffør i en bil, der havde den 50-årige rocker og den 40-årige nordfynbo som passagerer.

At den 30-årige fik fem og ikke tre måneders fængsel skyldes, at han tidligere er dømt for vold.

Den 50-årige rocker er også tidligere dømt for vold, og det samme er tilfældet for den 40-årige nordfynbo.

Dømt for mord

En langt mørkere fortid har den 44-årige Hells Angels-rocker. Tilbage i september 1990 skød og dræbte han en 28-årig mand i en port klos op ad det daværende værtshus Ferndale, der lå på Vesterbro i Odense. Mordet udløste en dom på 10 års fængsel, som han blev løsladt fra i 1997. To år senere blev han dømt for et røveri. Siden løsladelsen fra den dom i 1991, er han indtil episoden fra Bogense ikke blevet dømt for nogen ting.

Inden gårsdagens dom var straffeattesten hos den 28-årige rocker uplettet.

Den 28-årige og den to år ældre supporter kunne i går forlade retten. De skal først senere afsone resten af deres straf.

De tre resterende mænd skal indtil videre forblive varetægtsfængslet, bestemte dommeren.

Alle fem dømte vil nu bruge de kommende 14 dage på at overveje, om straffene skal ankes til landsretten.

Tæskehold dømt i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce