Borgmester Morten Andersen (V) tror ikke på at Bogense-forretningernes behov for helligdagsåbning kan stå alene i kampen for en lovændring.

Bogense: Borgmester Morten Andersen (V) har stadig forståelse for Bogenses forretningsdrivendes ønske om at få ændret lukkeloven, så de som turistafhængig handelsby kan få ændret loven på en måde, der giver dem mulighed for at holde åbent i helligdagsferierne. Her ligger en potentiel stor indtægt, der gør det betydeligt lettere også at holde åbent uden for turistsæsonen.

Det vil være alt for omfattende, hvis vi ved samtlige helligedage skal køre nogle arrangementer af for at få lov til at holde butikkerne åbne

Per Maegaard, fmd. Bogense Handelsstandsforening

Men han er samtidig betænkelig ved at bruge for meget krudt på en sag, som på forhånd ikke synes særlig stærk.

- Hvis det var et bredt ønske fra flere byer, var det en reel sag at tage op med landspolitikerne. Som det er nu, tror jeg ikke på, at man kan få  ændret en generel lovgivning ud fra ønsket fra en enkelt by i en enkelt kommune, siger han.

Morten Andersen er dog indstillet på at forfølge enhver mulighed.

- Det er oplagt, at vi på næste bestyrelsesmøde i  Nordfyns Erhverv og Turisme drøfter, hvilke muligheder, der måtte være. Det kunne jo være, der var nogle ideer, også fra handelsstandsforeningen, siger Morten Andersen.

 

Folkemødet i spil

Direktøren i Nordfyns Erhverv og Turisme, Per Olesen, ser én mulighed for at få landspolitikerne til at tage sagen op:

- Vi overvejer at rejse problemstillingen på folkemødet på Bornholm og på det folkemøde, Fyens Stiftstidende holder i Odense. Måske dét kan åbne for nogle muligheder, siger han.

Som lukkeloven er indrettet, er der rent faktisk mulighed for at give dispensation, men det er stærkt begrænset. Hvis der i forbindelse med en helligdag er et særligt arrangement i en by, kan forretningerne få lov at holde åbent. Men det er ikke en farbar vej i Bogense, mener formanden for handelsstandsforeningen, Per Maegaard.

- Vi har for så vidt mange ideer i forvejen til specielle arrangementer, men økonomien gør, at vi har droppet mange af dem. De er for dyre at gennemføre. Det vil være alt for omfattende, hvis vi ved samtlige helligedage skal køre nogle arrangementer af for at få lov til at holde butikkerne åbne, siger Per Maegaard.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.