Sund i Naturen: Temadag om det sunde valg

Temadag på Nordfyn sætter fokus på naturens betydning for sundhed. Det er samtidig startskuddet til Friluftsrådets projekt, Sund i Naturen. Arkivfoto.

Sund i Naturen: Temadag om det sunde valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temadag på Nordfyn sætter fokus på naturens betydning for sundhed. Det er samtidig startskuddet til Friluftsrådets projekt, Sund i Naturen.

Morud: 100 deltagere samles på mandag til temadag i Langesøhallen. Det handler om naturens betydning for sundheden, friluftsforeningernes potentiale og samarbejdet mellem kommuner og foreninger - om blandt andet at invitere sårbare mennesker med i foreningerne.

Den ene del af dagens program handler om de nyeste forskningsresultater inden for natur, friluftsliv og sundhed. Den anden handler om samspillet mellem kommuner og friluftsforeninger og civilsamfundets potentiale. I projektet deltager 10 fokus-kommuner, der skal bruge naturen i arbejdet med forskellige grupper af borgere, og en af kommunerne er Nordfyns Kommune, der er værter for temadagen.- Vi er stolte over at være værter for et så flot og perspektivrigt projekt. I Kommunalbestyrelsen har vi en målsætning om, at det skal være let at træffe det sunde valg i Nordfyns Kommune, og den målsætning passer som fod i hose med det her initiativ fra Friluftsrådet, siger borgmester Morten Andersen (V).

Børne- og socialminister Mai Mercado deltager også på temadagen.

- Civilsamfundet og det frivillige foreningsliv er uundværligt. Det er her, at folk i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde mødes og engagerer sig i meningsfulde fællesskaber, siger Mai Mercado (K) og tilføjer:

- Sund i Naturen er et vigtigt projekt, som jeg er spændt på at følge.

Sund I Naturen skal undervejs også udvikle og afprøve modeller for, hvordan patient- og friluftsforeninger kan bidrage til at skabe sunde vaner. Og ad den vej forbedre folks sociale, mentale og fysiske sundhed. /EXP

Sund i Naturen: Temadag om det sunde valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce