Stress: Sygeplejerske fandt hjælp i Søndersø

Sygeplejerske Jette Nygaard er ved at få styr på sine søvnproblemer, efter at hun deltog på det første anti-stress kursus på Luciaklinikken i juli. Privatfoto

Stress: Sygeplejerske fandt hjælp i Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jette Nygaard deltog på det første anti-stress kursus på Luciaklinikken. Kurset hjalp hende til at få det bedre efter en lang stress-sygemelding.

Dallund/Vejle: Jette Nygaard havde været tilbage på arbejdsmarkedet i lidt mere end et halvt år efter en stress-sygemelding på næsten et år, men hun var stadig ikke tilbage ved sit gamle jeg, og i sin søgen efter at finde veje til at få det bedre og komme tilbage i balance, stødte hun på Luciaklinikken på Dallund Slot.

- Jeg læste om Luciaklinikken på Facebook og meldte mig til det første anti-stress kursus i juli, fortæller den 50-årige sygeplejerske fra Vejle-kanten. Og det har hun ikke fortrudt.

- Mit problem har især været, at jeg har haft svært ved at sove. Jeg har i flere år sovet rigtig dårligt, og det er jeg faktisk ved at få lidt styr på, og det var noget af det, der var rigtig godt ved at være på Luciaklinikken. Den der fokus på ro, at vi ikke skal noget, og hvis man ikke har lyst, skal man ikke gøre det.

Blid motion og natur

Meget af det, hun lærte under opholdet på den nordfynske klinik, har hun taget med sig hjem til det jyske.

- Der er meget fokus på det gode ved at være i naturen og dyrke det. Vi snakkede meget om haveterapi, og det har jeg taget til mig. Jeg bor selv midt i naturen, så jeg var godt klar over, det er godt for mig, men det er kommet til at fylde mere i min bevidsthed, at jeg skal huske at komme ud i naturen hver dag.

Og så er hun også blevet bestyrket i ikke at lytte til dem, der siger, at stress skal motioneres væk.

- Det er ikke rigtigt, man skal ikke motionere mere, end man har lyst til. Blid yoga og gåture er alt rigeligt, når man har det sådan og ikke får sovet, og det har Nanna (Nanna Kirkebjerg, lægeansvarlig på Luciaklinikken, red.) forstået. Man skal ikke piske sig selv i hovedet med, at man skal motionere, fordi det er det, der gør, at man bliver rask. Det er det ikke. Hård motion gør det kun værre, siger Jette Nygaard.

Hun er sygeplejerske og arbejdede som leder i det offentlige sundhedsvæsen, da hun pludselig ikke kunne tage på arbejde mere. Hun arbejder stadig som sygeplejerske, men ikke i det offentlige, og det tror hun ikke, hun kommer til igen.

Stress: Sygeplejerske fandt hjælp i Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce