Strejke rammer forebyggelse


Strejke rammer forebyggelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativer til sundhedsfremme er bremset

NORDFYN: Konsekvenserne af sygeplejerskernes mere end seks uger lange strejke er nu for alvor ved at ramme en række af de ældre borgere i Nordfyns Kommune.

Det vurderer Ruth Kellebjerg, som er ledende sygeplejerske i Nordfyns Kommune.

Det er først og fremmest det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde blandt kommunens ældre, der er ramt. Før strejken ramte stod det emne højt på dagsordenen, når sygeplejerskerne besøgte de 386 borgere, som i øjeblikket er visiteret til at få besøg af en sygeplejerske.

- Det arbejde kan eksempelvis dreje sig om kostvejledning eller en snak om, at det er en god idé at få noget motion, når man lider af sukkersyge, forklarer Ruth Kellebjerg.

Men på grund af strejken er det kun muligt i begrænset omfang at hjælpe de ældre til et sundere liv.

Ruth Kellebjerg oplyser, at 112 ældre får besøg helt som normalt. Her er der ikke slækket på det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde. Anderledes står det til med de resterende 274 ældre, der også er visiteret til besøg fra en sygeplejerske.

- Cirka halvdelen af dem får besøg i et begrænset omfang, mens den sidste halvdel slet ikke får besøg i øjeblikket.

Initiativer bremset

Da strejken ramte, var kommunens sygeplejersker i gang med at videreudvikle på planerne om, hvordan de ældres helbred og liv kunne forbedres.

- De planer blev bremset, da strejken kom, konstaterer Ruth Kellebjerg.

Fra politisk side udtrykkes der beklagelse over den nuværende situation.

- Vi vil jo borgerne det bedste, så det er selvfølgelig en uheldig situation, som vi befinder os i. Men jeg kan ikke se, at vi har nogen mulighed for at afhjælpe situationen, siger Gert Rasmussen (S), der er formand for kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

Strejke rammer forebyggelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce