• Østre Landsret indleder i dag ankesagen om drabet på den 56-årige Claus "Alto" Bundgaard, som blev kvalt i sin lejlighed i Bogense i maj 2016.
  • I byretten i Odense blev en litauisk mand i april i år idømt 12 års fængsel med efterfølgende udvisning for bestandig.
  • Den dom har manden anket med krav om frifindelse eller formildelse.

Var det drab eller ej, da en 36-årig mand fra Litauen i maj 2016 strammede en snor om halsen på en 56-årig mand i Bogense? Det skal Østre Landsret afgøre endeligt i denne uge.

Den 21. maj 2016 blev Claus Bundgaard kvalt i sin lejlighed på Skovvej i Bogense. Den 56-årige førtidspensionist blev fundet død, da hjemmeplejen kom forbi om formiddagen. I lejligheden befandt sig en sovende 36-årig mand fra Litauen. Han blev anholdt og sigtet for drabet.

Ved Retten i Odense blev manden i april i år kendt skyldig og idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandig. Manden hævdede imidlertid under hele sagen, at han ikke havde haft til hensigt at slå Claus Bundgaard ihjel.

De to havde, ifølge hans forklaring, mødt hinanden ved Fakta i Bogense, hvor de havde drukket sammen, og derefter var de gået hjem til lejligheden på Skovvej.

Litaueren forklarede i retten, at han havde drukket tæt i dagene før, han mødte Claus Bundgaard.

Hjemme i lejligheden havde den 56-årige ifølge den dømtes forklaring i retten befamlet ham, og for at straffe ham havde litaueren strammet en snor om halsen på ham - men kun for at han skulle miste bevidstheden i en kort periode, forklarede han i retten.

Det troede nævningene i byretten ikke på. Obduktionen viste, at Claus Bundgaard blev stranguleret med stor kraft, og at døden først var indtrådt efter mindst to minuters kvælning med den snor, som den litauiske mand spændte ham om halsen og strammede til bagfra.

Der ventes endelig dom i sagen 12. oktober.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
2
Litauer får 12 års fængsel for at kvæle mand i kørestol

Litauer får 12 års fængsel for at kvæle mand i kørestol

1
Drabet i Bogense: Litauisk mand udvises

Drabet i Bogense: Litauisk mand udvises

Søster til dræbt i Bogense: - Han kunne ikke gøre en kat fortræd

Søster til dræbt i Bogense: - Han kunne ikke gøre en kat fortræd