Stor tilfredshed med hjemmehjælp

Hjemmeplejedistrikterne i Bogense fik i sommer en side by side-cykel, så personalet nu har mulighed for at cykle en tur med de ældre, der har lyst til. På en præsentationstur forbi redaktionen på havnen i Bogense var det Keld Larsen og social- og sundhedshjælper Elna Larsen, der benyttede muligheden for at få frisk luft. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Stor tilfredshed med hjemmehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private firmaer er bedre end kommunen til at sørge for, at det er den samme hjælper, der kommer hver gang. Men alligevel er langt de fleste af de nordfynboer, der får hjælp i hjemmet, godt tilfredse.

Nordfyn: De private firmaer, der leverer hjemmepleje til nordfynboer, er langt bedre til at sørge for, at det er den samme hjælper, der kommer i hjemmet - og kommer til den aftalte tid - end Nordfyns Kommunes hjemmepleje er.

Det viser det lovpligtige tilsyn med tilfredsheden hos de borgere, der modtager personlig pleje, praktisk hjælp og mad via kommunens frit valgs-ordning.

14 ud af 18 interview-personer, der får hjælp fra den kommunale hjemmepleje, siger, at der kommer mange forskellige hjælpere, og halvdelen siger, at hjælpen ikke kommer til den aftalte tid.

Omvendt siger de, der har valgt et privat hjemmepleje-firma, at det stort set altid er den samme hjælper, der kommer.

Svarene kommer fra 20 personer, hvoraf de fem får hjælpen fra et privat firma. Tre af de 20 får både kommunal og privat hjælp, derfor kommer det samlede antal svar på dette spørgsmål op på 23.

Generel tilfredshed

Trods utilfredshed med at det ikke er den samme hjælper, der ringer på døren hver gang, viser undersøgelsen, der er lavet af en ekstern sundhedsfaglig konsulent, Signe Karstoft, dog udbredt tilfredshed blandt de 20, der er interviewet.

26 procent svarer, at de samlet set er meget tilfredse, 65 procent at de er tilfredse, mens ni procent svarer "både og".

Til sammenligning var der i 2016 ingen, der var "meget tilfreds", men til gengæld 91,6 procent, der var "tilfreds".

Undersøgelsen viser også, at antallet af nordfynboer, der vælger at få den praktiske hjælp til rengøring og lignende fra et privat firma, er faldende fra 226 i 2015 til 172 i 2017.

I alt var der i 2015 850 personer, der fik hjælp i hjemmet, mens der i 2017 var 820.

De 20 interview-personer er også blevet spurgt om, hvordan de ser på de hjælpere, der kommer i deres hjem, og her falder der næsten udelukkende topkarakterer. 96 procent svarer, at de oplever hjælperne som dygtige, veluddannede, omsorgsfulde, hjælpsomme, høflige og respektfulde. Kun fire procent svarer "både og".

'

Stor tilfredshed med hjemmehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce