Kunderne stod i kø, da Nynne Bernstorff holdt generalprøve på sin nye gårdbutik. Varesortimentet tager udgangspunkt i godsets egen produktion af råvarer.

Gyldensteen: Den nye gårdbutik ved Gyldensteen Gods havde stor kundesøgning, da den påskelørdag holdt generalprøve med salg, smagsprøver og underholdning. Gårdbutikken, der drives af Nynne Bernstorff, gift med godsets arvtager Peter Bernstorff, åbner først officielt 6. maj og holder åbent hver lørdag frem til september.

- Det kunne vi ikke forlange meget bedre. De første kunder stod klar et kvarter før vi åbnede, og i det hele taget har der vist sig en stor interesse for vores nye butik, sagde Nynne Bernstorff under en af lørdagens mange ekspeditioner.

Butikken sælgerførst og fremmest produkter lavet af råvarer,der er dyrket på godsets egne marker. For eksempel koldpresset æblemost, æblecider, øl lavet på æbler eller græskar, løgkompot og honning.

Sammen med sin mand flyttede Nynne Bernstorff sidste sommer fra København til  Gyldensteen. Før da har parret boet i blandt andet i Lausanne og Washington DC.

Nu bor de i det tidligere godskontor, og lige overfor har Nynne Bernstorff indrettet butikken i en tidligere lade. Nynne Bernstorff overvejer med tiden også at sælge varer for andre lokale, der ikke selv har mulighed for at have butik. 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.