Boligejernes krisesnak er afløst af optimisme og lyst til renovering. Det kan mærkes på Hjorslevvej i Otterup

Otterup: Mulighederne er i bogstaveligste forstand uanede, når det kommer til Poul Rasmussen - PR Boligrenovering i Otterup.

Som autoriseret Portas-værksted er der travlt i virksomheden, der i løbet af de seneste to år har fordoblet antallet af medarbejdere fra 20 til 40, og det går fortsat stærkt.

- Vi har netop haft medarbejdere på kursus i en teknik til renovering af lofter, der er helt ny i Danmark. Hos Portas i Tyskland har man brugt den i nogle år med rigtig gode resultater, og vi forventer os meget af konceptet, fortæller Martin Rasmussen, der er anden generation i Otterup-firmaet.

Sammen med Portas brede program i renovering af døre, køkkener og trapper giver lofterne nogle helt nye muligheder.

Sættes fast på ramme

Portas koncept handler om, at man med forholdsvis enkle metoder kan få boligen ført op til nutidens standarder.

- De ny lofter sættes op under de eksisterende, men sænker kun loftshøjden med 2,5 centimeter - eller hvis der skal spots i loftet med cirka fem centimeter. Det hverken støver eller ødelægger de eksisterende lofter, fordi det sættes fast på en ramme i væggen, fortæller Martin Rasmussen.

Når det kommer til dørrenovering, er det typisk de brune finérdøre i parcelhusene fra 1960'erne og 70'erne, der får et nyt lag finér i den farve, kunden ønsker sig.

På den måde undgår man at skulle skifte karme, male og reparere væv eller tapet.

- Vi kommer typisk og henter alle dørene om morgenen, og så kan vi levere dem tilbage om aftenen med et helt nyt tidssvarende udtryk.

- På samme måde med køkkenet, hvor vi skifter alle låger, og sætter nyt finér på skabssiderne, fortæller Martin Rasmussen, der fredag inviterede indenfor til en snak om de mange spændende muligheder.

- Der er stor interesse, og der er kommet folk hele formiddagen og eftermiddagen. Vi får rigtigt mange spørgsmål om mulighederne for at benytte håndværkerfradraget.

- Her kan et ægtepar typisk opnå et fradrag på 30.000 kroner pr. år på arbejdstimerne. Hvis man så deler sit renoveringsprojekt op i to dele henover nytåret, kan man bruge fradraget både i år og næste år, så det samlet bliver til 60.000 kroner, fortæller Martin Rasmussen.

PR Boligrenovering blev startet af Poul Rasmussen i 1971 og har siden 1985 været autoriseret Portas forhandler.

Udover boligrenoveringen er en af byggefirmaets store speciale haller og erhvervsbyggerier, fortæller Martin Rasmussen.

  • fyens.dk