Lars Løkke Rasmussen lagde torsdag vejen forbi Særslev-Hårslev-Skolen, fordi skolen er med i nyt projekt, der skal løfte svage elever.

Særslev. 400 børn og masser af viftende flag. Statsminister Lars Løkke Rasmussen blev nærmest modtaget som en konge, da han torsdag kørte ind i skolegården ved Særslev-Hårslev-Skolens afdeling i Særslev.

Den nordfynske skole var eneste fynske stop for statsministeren, og han var især interesseret i at høre om ordningen, der betyder, at eleverne skal ud i hvert frikvarter, ligesom mobiltelefoner er blevet forbudt i skoletiden.

- Det er spændende at komme her og se, hvad I laver. Jeg tror, at ideen med telefonerne er god. Forleden besøgte jeg en anden skole, og der gik det meget op i selfies. Så det er rart at komme her og sige goddag. Jeg tror, at I er nogle gode børn her på skolen. Er der nogen, som ikke er det, spurgte statsministeren i skolens gymnastiksal, da der blev serveret kage og saftevand.

- Jaaaaa!, lød det fra de fleste af børnene, og så kunne Lars Løkke more sig over det.

Mange penge

Særslev-Hårslev-Skolen er den eneste nordfynske skole, som er med i regeringens pulje med støttepenge. Årsagen er, at karaktererniveauet i de målte år har været tilpas lavt, og derfor vil skolen over tre år modtage omkring 1,3 millioner kroner hvert år. Det er voldsomt mange penge for en lille skole, og skoleleder Wilhelm Hallum har da også store forventninger til projektet.

- Arbejdet med puljen er jo slet ikke begyndt endnu, så vi er meget glade for, at statsministeren er interesseret i at komme og se vores skole. Med puljen skal vi have stadfæstet vores gode resultater de seneste par år, og vi kommer til at rykke os meget. Vi skal rykke alle vores elever fra 0. til 9. klasse, og pengene skal komme eleverne til gode, siger han.

Statsministeren virkede meget imponeret over elevernes refleksion - særligt i spørgsmålet om mobiltelefoner, hvor eleverne faktisk er endt med at blive glade for at lade mobilen ligge i skabet.

- På mit drengeakademi må man også kun bruge sin mobiltelefon i 30 minutter to gange om dagen. Der har det også en positiv effekt, lød det fra ham.

Efter chokoladekagen og et glas saftevand i gymnastiksalen kørte statsministeren videre til Vejle, hvor han skulle overvære afslutningen af PostNord Danmark Rundt-etapen, der tidligere på dagen begyndte i Otterup og rundede Bogense på vej mod den berygtede stigning på Kiddesvej.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.