15 statslige arbejdspladser bliver flyttet til Nordfyn og Bogense.

Bogense: Nordfyns Kommune blev tilgodeset i anden bølge af udflytningen af de statslige arbejdspladser fra København.

Dansk Sprognævn bliver nemlig flyttet til Bogense med 15 medarbejdere plus studentermedhjælpere.

Det blev officielt onsdag klokken 13, da regeringen kunne offentliggøre sin plan for udflytningerne.

Borgmester Morten Andersen (V) havde selvfølgelig håbet på, at Nordfyn blev tilgodeset, og nu glæder han sig over, at det er en realitet.

- Vi har jo ikke kendt til nogen bruttoliste over arbejdspladser, som skulle flyttes, så jeg var nok blevet overrasket uanset hvad, der var kommet, men jeg havde da nok ikke lige set det komme, at det var Dansk Sprognævn, siger han.

Skal blive en succes

Borgmesteren ser frem til at kunne tilføre statslige arbejdspladser til Nordfyn.

- Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med. Det er en ny type arbejdspladser, og uden at jeg kender stemningen i Dansk Sprognævn, så er det nok også en stor omvæltning for dem, og derfor bliver det nu vores opgave at sørge for, at det også bliver en succes for dem, siger han.

Foreløbig er der ingen information om, hvor Dansk Sprognævn skal placeres i Bogense, men mulige bud kan være det regionsejede Bognæs eller det kommunalt ejede UpN.

- Vi har meldt Søndersø og Bogense ind som muligheder, fordi vi har kommunale bygninger liggende i de to byer, men jeg ved slet ikke, hvor konkrete planerne er, siger han.

Ansatte meget velkomne

Morten Andersen håber, at mange ansatte i Dansk Sprognævn vil flytte til Nordfyn, og kommunen begynder nu arbejdet med at lave en velkomstpakke, så ansatte, der vælger at flytte med, kan få hjælp til blandt andet bolig og information om Nordfyns Kommune.

- Jeg håber, at det vil cementere Nordfyn som et sted, hvor der er et bredere tilbud med job. Det her er forhåbentlig en snebold, som begynder at rulle i den rigtige retning. Vi vil gøre meget for, at det bliver en succes, så Nordfyn kan blive et af de steder, hvor man siger, at det er lykkedes, lyder det fra borgmesteren.

Også kommunaldirektør Morten V. Pedersen glæder sig over tilflytningen at statslige arbejdspladser.

- Vi har spillet os selv på banen som kommune, fordi vi rent faktisk mener, at vi har rigtigt meget at byde ind med - både i forhold til virksomheden og de medarbejdere, der følger med. Alt dette vil vi gerne præsentere, naturligvis i dialog med styrelsens ledelse, siger han.

Vi opdaterer løbende historien om Dansk Sprognævns flytning til Bogense.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
16
Borgmester om udflytningskritik: Underligt at direktøren blander sig

Borgmester om udflytningskritik: Underligt at direktøren blander sig

1
Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

14
Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense