Splid om politisk slankekur


Splid om politisk slankekur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige politikere ønsker færre medlemmer i kommunalbestyrelsen. Øvrige politikere er meget imod ideen

NORDFYN: Politikere i Nordfyns Kommune er dybt uenige om, hvor mange medlemmer kommunalbestyrelsen bør have i fremtiden.

Borgmester Bent Dyssemark (V) har for nylig gjort sig til talsmand for en politisk slankekur, der fra den kommende valgperiode vil reducere antallet af folkevalgte fra de nuværende 25 til kun 19 politikere. Forslaget skydes dog ned af de fleste øvrige partier på Nordfyn. Både store og små grupperinger i kommunalbestyrelsen er imod. Den udbredte opfattelse er, at færre partier vil blive repræsenteret i en mindre kommunalbestyrelse.

-At skære seks pladser væk gør, at det vil være sværere at blive valgt. Med 19 pladser bliver mandaterne langt dyrere. Det er en uacceptabel situation for nærdemokratiet, mener Socialdemokraternes gruppeformand, Jørgen Simonsen.

Nuancer gør tabt

Bo Jakobsen og Steen Brydegaard er ene om at repræsentere henholdsvis Det Radikale Venstre og SF i nordfynsk lokalpolitik.

- Med færre politikere bliver både den politiske indsigt og debat begrænset. Det vil give et demokratisk underskud, mener Bo Jakobsen.

Steen Brydegaard er enig.

- Vi vil miste en masse politiske nuancer.

Dorte Schmidt Brown fra Nordfynslisten er af samme overbevisning

- Ved det seneste kommunalvalg fik vi langt om længe sikret en bred vifte af politiske partier i kommunalbestyrelsen. Det skal vi værne om. Ellers risikerer vi at stå i en situation, hvor det er gamle mænd fra Venstre og Socialdemokratiet, der er ene om at sidde i kommunalbestyrelsen, siger det ene af Nordfynslistens to medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Det Konservative Folkeparti er ene om at støtte forslaget fra Bent Dyssemark.

- Jeg tror, at kommunalbestyrelsen vil arbejde mere effektivt og rationelt med færre medlemmer. Det kan sagtens gennemføres, uden at nærdemokratiet kommer til at lide under det, siger Carl Martin Christensen.

Han mener, at en kommunalbestyrelse med 21 medlemmer vil være optimal. Den konservative politiker understreger, at han fremlægger sin egen personlige holdning. Han har ikke diskuteret sagen med Eva Laut Andersen, der også sidder i kommunalbestyrelsen.

Penge at spare

Bent Dyssemark fortæller, at det er først og fremmest økonomiske hensyn, der har fået ham til at lufte ideen om en mindre kommunalbestyrelse.

Han fortæller, at der siden sammenlægningen af de tre daværende kommuner er sparet otte millioner kroner på den administrative ledelse i kommunen. Derfor mener borgmesteren, at politikerne bør kigge indad for at se, om der kan strammes op på den politiske struktur.

- Jeg vurderer, af der kan spares omkring en million kroner ved at reducere til 19 medlemmer og rykke rundt på nogle politiske udvalg. Den besparelse kan gøre gavn andre steder i kommunen.

Splid om politisk slankekur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce