Spejdere var beredte på borgmester-besøg

Borgmester Morten Andersen fik til opgave at hjælpe de nordfynske spejdere med at bygge en kæphest til ringriderkonkurrencen. Foto: Johan Stauner Bill

Spejdere var beredte på borgmester-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nordfynske borgmester tog familien med på Spejdernes Lejr, den dag sommeren kom til Sønderborg.

Nordfyn/Sønderborg: De nordfynske spejdere, der i denne uge deltager i Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg, levede fint op til spejderbevægelsens valgsprog "vær beredt", da der midt på ugen var besøg hjemme fra Nordfyn personificeret ved borgmester Morten Andersen med familie.

- Det var tydeligt, at de var glade for at få besøg, og at de havde forberedt sig og gerne ville vise netop deres del af lejren frem, fortæller Morten Andersen om dagen, hvor den gode stemning også blev løftet af, at sommeren endelig fandt vej til Sønderborg.

Som alle, der så Tv-Avisen onsdag aften, kunne se, havde de nordfynske spejdere også forberedt, at deres borgmester skulle hjælpe med at bygge en kæphest til brug ved den efterfølgende ringriderkonkurrence, der naturligvis hører sig til, når lejren holdes i Sønderjylland.

Morten Andersen, der ikke selv har været spejder, mærkede under besøget i lejren, at spejderne lærer både at tage vare på sig selv og på andre, at organisere og at indgå i en gruppe med andre.

- Vi oplevede, at alle er glade, og alle hjælper alle, holder døren og sørger for, at den mindste også kommer med.

Ud over at se lejren og deltage i aktiviteter var repræsentanter fra kommunerne og fra spejderne om eftermiddagen til konference, hvor der kommunevis blev talt om, hvad de to parter kan gøre for hinanden, og her oplevede Morten Andersen både tilfredshed, ønsker og emner til videre drøftelse efter sommerferien.

Et af de emner, der gav borgmesteren stof til videre eftertanke, var, hvordan man som frivillig spejderleder tackler børn med særlige behov eller udfordringer.

Spejdere var beredte på borgmester-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce