Sparekniv vil atter skære i børnene

I efteråret medførte omfattende besparelser på skoleområdet store protester. Og nu trækker det op til yderligere besparelser på børneområdet.
Foto: Jørgen Hansen

Sparekniv vil atter skære i børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyn: Børneområdet i Nordfyns Kommune er ude i et økonomisk stormvejr, der får skipperen for Familieudvalget, Steen Brydegaard (SF) til at frygte forlis.

Det er udgifter til specialundervisning og transport af 50 nordfynske specialelever, der flår i sejlene og aktuelt ser ud til at lænse Familieudvalgets pengekasse for næsten seks millioner kroner mere, end der er budgetteret med.

De galoperende udgifter tvinger efter alt at dømme Familieudvalgets politikere til at igangsætte en omfattende sparerunde, der kan komme til at gøre meget ondt på både folkeskoler, børnehaver og dagplejen.

I hvert fald har politikerne i kommunens Økonomiudvalg afvist at kaste en økonomisk redningskrans ud til det nødstedte Familieudvalg i form af en tillægsbevilling.

- De enkelte udvalg er nødt til at overholde deres budgetter, siger borgmester Bent Dyssemark (V), der er formand for Økonomiudvalget.

Den socialdemokratiske gruppeformand, Jørgen Simonsen, som er næstformand i Økonomiudvalget, er helt på linje med borgmesteren.

- Jeg kan sagtens se, at Familieudvalget står med ryggen mod muren. Men budgetterne skal holdes, hvis vi skal undgå, at det hele vælter, som det gjorde sidste år, hvor vi var igennem en historisk hård sparerunde.

Læs tirsdagens udgave af Fyens Stiftstidende, hvor familieudvalgsformand Steen Brydegaard (SF) redegør for mulige besparelser og hvor tillidsrepræsentant Anne Lise Knudsen fra Bogense Skole fortæller om lærernes frygt for fremtiden

Sparekniv vil atter skære i børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce