Sparekniv har allerede skåret


Sparekniv har allerede skåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget tyder på, at Venstre og Socialdemokraterne allerede er enige om barsk spareplan for næste år

NORDFYN: Uden på nogen måde at have orienteret eller rådført sig med borgerne eller kommunens ansatte kan et flertal af politikerne i Nordfyns Kommune meget vel være nået til politisk enighed omkring et ubehageligt budgetforslag, der vil skære for mere end 61 millioner kroner kommunal service væk.

Da næste års budget i aftes blev førstebehandlet af politikerne, kom det frem, at der har været ført konkrete forhandlinger mellem Venstre og Socialdemokraterne.

- Det ser ud til, at der allerede ligger en aftale mellem de to store partier, som vi andre så kan sige ja eller nej til, sagde den konservative Carl Martin Christensen.

Hverken den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Simonsen eller borgmester Bent Dyssemark benægtede på mødet i aftes, at der ligger en aftale mellem de to partier.

Tværtimod bekræftede Bent Dyssemark, at de to store partier havde ført forhandlinger og har opnået enighed om nogle ting.

I dag skal partierne så formelt i gang med budgetforhandlinger.

- Spørgsmålet er, om der reelt er noget at forhandle om, sagde SF'eren Steen Brydegaard.

Den meget lukkede proces omkring budget 2009 møder skarp kritik udefra.

Tvivlsomt demokrati

- Ved at køre en meget lukket proces omkring budgettet afskriver politikerne sig fra en række brugbare input fra kommunens egne folk og borgerne. Det er efter min klare overbevisning en dum måde at gøre tingene på, siger jurist Oluf Jørgensen, der er en af landets førende eksperter, når det handler om åbenhed omkring de offentlige myndigheder.

Samme vurdering kommer fra Lars Klingenberg, der er bestyrelsesformand for Forældrenes Landsforening, som varetager forældrebestyrelser interesser.

- Kommunen trækker i det her tilfælde demokratiet til det yderste.

Lars Klingenberg mener i lighed med Oluf Jørgensen, at det er uhensigtsmæssigt, at politikere og ledende embedsmænd har hemmeligholdt arbejdet med at finde frem til de store besparelser.

- For det er institutionsledere og bestyrelser, der ved, hvordan tingene fungerer ude i virkeligheden.

Oluf Jørgensen fortæller, at en lang række kommuner de senere år er begyndt at fremlægge deres budgetforslag tidligere i forløbet med at lave næste års budget. Filosofien er, at større offentlighed og en længere dialog omkring budgetarbejdet skaber bedre resultater. At mørklægge arbejdet med næste års budget kan have yderligere uheldige konsekvenser, mener Oluf Jørgensen.

- Det kan skabe en dyb mistillid til politikerne. Både fra kommunens ansatte og de almindelige borgere.

Sparekniv har allerede skåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce