Beredskab Fyn blev alarmeret, da en person havde set noget, der kunne minde om olie på Tørresø Strand. Men det var det heldigvis ikke.

Tørresø: Heldigvis viste det sig at være falsk alarm, da en person lørdag middag slog alarm, fordi han på Tørresø Strand havde opdaget noget, som kunne ligne olie.

Fra Maritime Assistance Service, der holder øje med havmiljøet, blev Beredskab Fyn bedt om at rykke ud for at se på sagerne, og det gjorde indsatsleder Jesper Vestergaard sammen med en sprøjtevogn.

- Vi har konstateret, at det ikke er olie, men et eller andet som vi ikke umiddelbart kan sige, hvad er, men det er ikke giftigt og ikke farligt, siger Jesper Vestergaard, der understreger, at selv om det altså ikke er olie, er det meget fint, at den pågældende person slår alarm.

- Det kunne godt være noget heavy fuel-agtigt, der kan blive skubbet ind på stranden, men så vil det klart være oliefedtet og lugte lidt af diesel, og det gør det her slet ikke.

Det udefinerbare stof bredte sig over et område på cirka 20-30 centimeter i bredden og tre-fire meter i længden, og en prøve af stoffet vil blive overgivet til miljøvagten, der måske kan finde ud af, hvad det er.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.