Sommerkabaret med vind i sejlene

Disse fire søulke står klar med årets Bogensekabaret. Fra venstre er det Ejnar Gensø, Kim Henriksen, Ulf Starup og Liselotte Krogager. Bag kulisserne gemmer instruktør Ole Møllegaard og scenograf Jens Martin Knudsen sig.
Foto: Morten Groth Schärfe

Sommerkabaret med vind i sejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professionelle skuespillere går om bord i maritimt univers med plads til både nye og gamle sange

BOGENSE: "Når en sailor, en rigtig sailor går i land, så ved man aldrig hvad der kan ske ..."

Tonerne bølger ud af kroppen på en servitrice, mens to sømænd gynger i takt til de jazzede rytmer fra klaveret, som håndteres kyndigt af en matros.

Hans fingre sejler op og ned ad tangenterne, så Café 44 i Bogense svømmer over med sømandsstemning.

De tre syngende og gyngende personer er de professionelle skuespillere Liselotte Krogager, Kim Henriksen og Ejnar Gensø, og matrosen ved klaveret er kapelmester Ulf Starup.

Til sammen udgør de holdet bag Bogense Sommercabaret, som i år er gået om bord i et maritimt univers.

Frihed i sangvalg

- Vi synger om længsler mod fjerne kyster - og kærlighed, fortæller Ulf Starup til journalisterne, som er samlet for at få en lille forsmag på forestillingen i Café 44.

Fra den 20. juni til den 19. juli kan kabareten opleves i sin helhed i caféens teatersal, som Jens Martin Knudsen rigger til i bedste havnestil.

De medvirkende i kabareten nyder at boltre sig i det vandede tema.

- I år har vi ladet os inspirere af universet, forklarer Liselotte Krogager.

- Vi er ikke bundet af en bestemt tid, for eksempel 1920'erne eller 1930'erne, som vi har været før. Det giver frihed, supplerer Kim Henriksen.

Friheden afspejler sig i sangvalget, som spænder fra Mikael Wiehes vise om andenklassespassagererne på Titanic, over Osvald Helmuth-sangen om to pilsnere i en snor til det mere moderne i form af et Bee Gees-nummer, der oversat til dansk får titlen "Skibe uden sejl".

- Uhørt godt billetsalg

Det professionelle hold bag årets kabaret i Bogense har sunget sig igennem sommeren i købstaden i mange år, og publikum strømmer stadig ind for at høre de gamle viser og sange på nye flasker. Allerede nu har billetsalget medvind, fortæller Torben Juul fra Café 44.

- Vi har solgt uhørt mange billetter, siger han.

Som sædvanlig sørger Torben Juul for, at der, ved siden af alt det gode til øjne og ører, og også er lidt godt til ganen. Men menuen står ikke på fisk, selv om det passer godt ind i temaet.

- Der er mange, der har ringet og sagt, at de ikke vil have fisk, så det bliver højst i forretten, bebuder Torben Juul.

Sommerkabaret med vind i sejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce