Sommerhuse får langsomt net


Sommerhuse får langsomt net

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhusejere fik kommunen til at kontakte TDC. Men ny mobil forbindelse begejstrer ikke beboere.

HASMARK STRAND: Snart kan sommerhusejere tjekke e-mails og læse seneste nyt på nettet fra sommerresidensen på Hasmark Strand.

Senest fredag den 27. juni er mobilmasten på adressen Ved Bækken 18 nemlig opgraderet med ny teknik, så den kan sende mobilt bredbånd ud i æteren sammen med de mobiltelefonsignaler, den i dag sørger for.

- Mobilt bredbånd går lidt langsommere og er stadig lidt dyrere end traditionelt bredbånd, men det har den fordel, at man kan være på nettet overalt; i bussen, i parken og i sommerhuset, forklarer kommunikationsmedarbejder i TDC, Per Christiansen.

Et abonnement på mobilt bredbånd med en maksimumhastighed på tre Mbit koster hos TDC månedligt omkring 300 kroner.

Som Fyens Stiftstidende før har fortalt, har flere af områdets beboere måttet klare sommersæsonen uden at komme på nettet. Den gang lød beskeden fra TDC, at sommergæsterne må vente til efteråret, hvor en ny og lynhurtig bredbåndsløsning bliver rullet ud i området. Men det er ikke hurtigt nok for beboerne, og derfor besluttede borgmester Bent Dyssemark (V) at gå ind i sagen.

- Jeg har fået tre-fire skriftlige henvendelser. Desuden er der nogle stykker, der er kommet til mig personligt, fortæller Bent Dyssemark, som bad it-folkene i Nordfyns Kommune om at tage en snak med TDC.

- Forbistret dyrt

Hvorvidt teleselskabet har fremskyndet det mobile bredbånd på Hasmark Strand på grund af henvendelsen fra kommunen, kan hverken Per Christiansen fra TDC eller Bent Dyssemark udtale sig om. Men borgmesteren fortæller, at han er "utrolig tilfreds" med udfaldet.

Helt så højt er humøret ikke i Hans Nikolajsens sommerhus på Thorsvej. Han er en af de sommerhusejere, som, efter forgæves at have afsøgt markedet for internetforbindelser, sendte et brev til borgmesteren.

- Det er bedre end ingenting, men det er forbistret dyrt og matcher ikke mine ønsker, forklarer Hans Nikolajsen, som skal bruge en jordbåren forbindelse at koble sin tyverialarm til.

Susanne Kastrup, som også har savnet internet i familiens sommerhus, har taget sagen i egen hånd og har købt sig et abonnement på mobilt bredbånd hos firmaet "3".

- Det fungerer upåklageligt, fortæller hun.

Sommerhuse får langsomt net

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce