Sommergæster savner internet


Sommergæster savner internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun få sommerhuse på Hasmark Strand har netforbindelse. TDC lover, at nyt og hurtigt bredbånd er på vej

HASMARK STRAND: - Desværre, der er ikke nok forbindelser.

Det svar har flere sommerhusejere fået, når de har forsøgt at få bredbånd til ferieresidensen på Hasmark Strand. Men fra oktober bliver der internet nok til alle, melder TDC nu.

Det glæder Susanne Kastrup, men det retter ikke op på, at hun mangler en internetforbindelse her og nu.

De seneste to somre har hun ellers ikke haft problemer med at få en bredbåndsforbindelse til sommerhuset, men da hun flyttede derud midt i maj i år, kunne det pludselig ikke lade sig gøre.

- Da jeg satte telefonen og internettet i bero i september, fik jeg at vide, at det ikke var noget problem at åbne det igen, men fordi jeg ikke på forhånd havde annonceret, hvornår det skulle åbnes igen, kunne det ikke lade sig gøre, forklarer Susanne Kastrup.

Vigtigt med internet

- Når folk ringer for at få bredbånd, foregår det sådan, at vi ser, om der er en ledig forbindelse, fortæller kommunikationsmedarbejder i TDC, Ib Konrad Jensen.

Han mener ikke, at det er muligt at lave et hvilende bredbåndsabonnement. Det vil sige, at hvis man lukker internettet over vinteren, kommer man bagest i køen, når forbindelsen skal åbnes igen. Og hvis ikke der er en fri forbindelse, må man bare vente og krydse fingre for, at der bliver et ledigt kabel.

Det er et problem for Susanne Kastrup og hendes mand, som bor i området hele sommerhalvåret:

- Min mand, som sejler, modtager mønstringsbreve pr. e-mail med 12 timers varsel.
Nyt Bredbånd
Bredbåndsforbindelser kan ikke, som telefonlinjer, løbe flere ad gangen i de samme kabler, hvorfor der er begrænset kapacitet.

Installationsskabe med udstyr til tredje generations-bredbåndsløsningen VDSL2 vil blive placeret i Hasmark, så sommerhusene fra oktober kan få en 20 Mbit-forbindelse.

Prisen bliver 495 kroner om måneden.

Hele landet skal efterhånden have VDSL2. På Fyn kommer forbindelsen i første omgang til Hasmark, Pårup, Nr. Søby, Vester Skerninge, Søby, Føns og Bjørnekvarteret i Middelfart.

Kilde: TDC

Har prøvet alt

Hans Nikolajsen har også sommerhus ved Hasmark Strand, og siden det tidlige forår har han gjort alt, hvad der stod i hans magt for at få internet.

Uden held.

Efter gentagne afslag fra TDC kontaktede han internetudbyderne Dansk Bredbånd, Cybercity, Energi Fyn, "3" og den lokale antenneforening, ligesom han har klaget sin nød til både Telestyrelsen og borgmester Bent Dyssemark (V).

Men lige lidt har det hjulpet. De kabelbårne forbindelser kører på TDC's net, og det mobile bredbånd fra selskabet "3" rækker akkurat ikke til Hans Nikolajsens sommerhusgrund på Thorsvej.

- Jeg har også haft telefonmodem, men da jeg skulle hente TDC's brochure om bredbånd fra internettet, kostede det 100 kroner på min telefonregning, og så holdt jeg op med at bruge modem, fortæller Hans Nikolajsen med en opgivende latter.

Hurtig forbindelse på vej

- Indtil videre må de desværre væbne sig med tålmodighed, lyder beskeden til sommerhusejerne fra Ib Konrad Jensen, TDC.

- Men fra oktober bliver der internet nok til alle, og det bliver det bedste, som teleindustrien kan byde på, fortæller han videre om den 20 Mbit-forbindelse, som sommerhusejerne kan se frem til.

Sommergæster savner internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce